Säljstart för Riksbyggens Brf Kronhöjden – Partilles nya landmärke 2017-08-17, kl 07:45

Säljstart för Riksbyggens Brf Kronhöjden – Partilles nya landmärke

I Partille centrum, granne med Allum och Kyrktorget, planerar Riksbyggen för 74 bostadsrättslägenheter i Brf Kronhöjden. Den 23 augusti startar försäljningen av bostadsrätterna med en planerad inflyttning i kvartal fyra 2019.

Partille växer och det strategiska läget mitt i den expansiva Göteborgsregionen gör kommunen till en attraktiv plats att leva och arbeta på. Snabba och lättillgängliga kommunikationer och närheten till naturen lockar allt fler nya invånare till kommunen. Brf Kronhöjden är Riksbyggens första projekt i Partille kommun.

– Det känns oerhört spännande att Riksbyggen är del av Partille centrums utveckling och modernisering. Behovet av fler bostäder är stor i Partille och Brf Kronhöjden byggs med högt ställda miljökrav och i ett läge med nära till allt, berättar Fredrik Ståhlberg, projektledare på Riksbyggen.

Brf Kronhöjden kommer att certifieras enligt Miljöbyggnad Silver. Det innebär att fastigheten ska uppfylla en mängd särskilda krav vad gäller energianvändning, material, kemikalier och inomhusklimat.

Brf Kronhöjden innehåller allt från kvadratsmarta ettor på 35 kvm till välplanerade fyror på 101,5 kvm.

– För oss på Riksbyggen handlar nybyggnation om så mycket mer än bara planritningar och konstruktion. Vi ser alltid till helheten och arbetar för att bygga långsiktigt hållbara miljöer som skapar trygga och attraktiva områden där människor trivs, säger Fredrik Ståhlberg.

I varje nytt bostadsprojekt genomför Riksbyggen en ekosystemtjänstanalys. Ekosystemtjänster är de positiva effekter som ekosystemen bidrar med till oss människor. Vi analyserar vilka tjänster som naturen bidrar med, exempelvis renar vatten, binder koldioxid eller skapar ett bra mikroklimat. Sedan säkrar vi att marken bidrar lika mycket, eller mer när projektet väl är färdigt.

– Brf Kronhöjden kommer bland annat att få gröna tak, en varierande och blommande växtlighet och en innegård med lekyta och sociala mötesplatser för att kompensera de ekosystemtjänster som fanns innan byggnationen startade, säger Fredrik Ståhlberg.

Säljstarten inleds på Partille Arena onsdagen den 23 augusti där vi berättar mer om projektet och bjuder på en lättare förtäring.

Media är varmt välkomna att delta!

Dag: Onsdagen den 23 augusti.
Tid: Mellan kl. 16.00 - 18.00.
Plats: Partille arena.

För mer information:
Fredrik Ståhlberg, projektledare på Riksbyggen, 0702-25 16 15

Bilder