Riksbyggen förvärvar hyresfastighet med 67 lägenheter i Höganäs 2017-06-14, kl 12:05

Riksbyggen förvärvar hyresfastighet med 67 lägenheter i Höganäs

Genom att förvärva bostadsfastigheten Stallgården (Höganäs 38:47) av 1909 Fastighets AB stärker nu Riksbyggen sin närvaro i Höganäs. Det är det andra förvärvet av hyresfastigheter som Riksbyggen gör i Höganäs sedan 2016.

– Vi är glada över förvärvet. Vi äger redan den intilliggande fastigheten som också innehåller en byggrätt. Genom det här förvärvet och vår omfattande portfölj av byggrätter i Helsingborg så har vi en god början på en ordentlig bostadsportfölj i Helsingsborgsområdet, säger Carl-Johan Hansson, chef för affärsområde Fastigheter på Riksbyggen.

Bostadsfastigheten Stallgården ligger på Vattugatan 3, nära fastigheten Släggan 1 som Riksbyggen förvärvade i juni 2016.

– Höganäs kommun befinner sig i en intressant fas med siktet inställt på ökad befolkningstillväxt och Riksbyggen vill vara med och bidra med attraktiva bostäder i kommunen, säger Carl-Johan Hansson.

Riksbyggen har idag ett egenägt hyresbestånd på cirka 5 000 hyresrätter. Sedan tre år nyproducerar Riksbyggen hyresrätter, både för eget ägande och på uppdrag av intressenter. Flera av dessa projekt finns i Skåne, till exempel i Malmö och Lund.

Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare som förvaltar cirka 176 000 bostadsrätter och nästan 100 000 hyresrätter.

Riksbyggen tillträder fastigheten den 30 juni 2017. Säljarens rådgivare har varit Catella i Malmö

För mer information:

Carl-Johan Hansson, chef Affärsområde Fastigheter, Riksbyggen, 08-698 41 08
carl-johan.hansson@riksbyggen.se

Bilder