Riksbyggen förvärvar fastighet i Kalmar och planerar för 200 nya bostäder 2017-05-23, kl 14:15

Riksbyggen förvärvar fastighet i Kalmar och planerar för 200 nya bostäder

Riksbyggen har förvärvat fastigheten Tranan 4 i Kalmar, där Liljas Personbilar ligger för närvarande. Planen är att bygga cirka 200 bostäder på fastigheten som har ett mycket bra läge centralt i Kalmar med närhet både till handel och goda kommunikationer.

– Genom förvärvet kan Riksbyggen fortsätta sitt arbete med att bidra med fler bostäder i Kalmar och på så sätt vara med och driva den långsiktiga utvecklingen av kommunen. Vi är mycket glada över förvärvet, det är ett mycket centralt läge i Kalmar och ett område där vi vet att det finns stor efterfrågan på fler bostäder, säger Michael Lindebring, marknadsområdeschef för Riksbyggens affärsområde Bostad i Kalmar.

Fastigheten har närhet både till Lindöfjärden och stora grönområden och gränsar i nordöst till ett av Kalmars populäraste villaområden. Säljare är Ingemar Andersson som bedriver Liljas Personbilar på fastigheten.

– Det behöv fler bostäder i Kalmar och jag är därför mycket nöjd med affären med Riksbyggen. Samtidigt som Kalmar får fler bostäder kan jag nu flytta vårt servicecenter till den gamla Volvofabriken på Hansa City-området där vår försäljningsanläggning redan finns, säger Ingemar Andersson, ägare till Liljas Personbilar.

Byggstarten beräknas kunna ske under 2019 och en första inflyttning under 2020, om allt går enligt plan. I närheten har Riksbyggen nyligen färdigställt tre bostadsrättsföreningar läng Erik Dahlbergs väg med totalt 126 lägenheter.

– Strax före jul blev det klart att Riksbyggen kommer att bygga cirka 125 bostäder, både hyres- och bostadsrätter, vid Fredriksskans i Kalmar. Genom förvärvet av Tranan 4 kan Riksbyggen ta ytterligare ett steg för att skapa fler attraktiva och mer hållbara bostäder i Kalmar, Michael Lindebring.

För mer information:

Michael Lindebring, marknadsområdeschef på Riksbyggen, 0480-57 847.

Bilder