2017-05-23, kl 11:30

Pressinbjudan: Nu tas första spadtaget för Brf Steget i Tyresö

Den 29 maj är det dags att officiellt starta bygget av Brf Steget i Tyresö. På plats och tar det första spadtaget är bland annat Fredrik Saweståhl, kommunstyrelsens ordförande i Tyresö, Therese Sundman, marknadsområdeschef på Riksbyggen och representanter för blivande boende i Brf Steget.

– Det känns fantastiskt roligt att bygget nu kan starta. Som långsiktig samhällsutvecklare vill Riksbyggen vara med i omvandlingen och utvecklingen av Tyresö centrum och bidra till tillväxten av kommunen, säger Therese Sundman, marknadsområdeschef på Riksbyggen.

I bästa läge i Norra Tyresö centrum bygger Riksbyggen 72 bostadsrätter med flexibla planlösningar så att köparna själva kan välja hur deras lägenhet kommer att se ut. På taket blir det två gemensamma terrasser och ett ”fjärilshotell”. Riksbyggen har fått igångsättningstillstånd för Brf Steget som är den första flera planerade etapper i Norra Tyresö Centrum.

– I samband med första spadtaget samlar vi in bidrag till en tidskapsel som senare kommer grävas ner i marken. Nu uppmanar vi inbjudna att ta chansen och komma och lämna sitt bidrag i form av ett mindre föremål till framtiden, säger Angelica Ringström, säljare på Riksbyggen Bostad.

Stort intresse för Brf Steget
Brf Steget ligger strax intill Tyresö centrum med goda kommunikationer, butiker, caféer, restauranger, bio, simhall, golfbana och ishall. För att skapa ett levande och tryggt gatuliv planerar vi lokaler på bottenplan med kommersiella verksamheter.

– Intresset för de nya bostäderna är mycket stort, av de 72 lägenheterna är bara fyra lediga i dagsläget. Resten är antingen sålda eller reserverade, säger Angelica Ringström.

Det kommer att bjudas på dryck och tilltugg i ett tält på platsen i samband med det första spadtaget.

Media är varmt välkomna delta!

När: 29 maj kl 11.15.

Var: Vi träffas vid byggarbetsplatsen för Brf Steget i centrala Tyresö, vid ingång från centrumparkeringen mellan ishallen och centrum.

För mer information:

Therese Sundman, marknadsområdeschef på Riksbyggen, 08-553 63 591.
Veronica Persson, sälj- och marknadsansvarig på Riksbyggen Bostad 08-553 635 32.