Riksbyggen drömarbetsgivare för många studenter 2017-05-19, kl 07:50

Riksbyggen drömarbetsgivare för många studenter

När 21 990 studenter får säga vilka arbetsgivare de helst vill jobba för finns Riksbyggen med på topplistan. Inom kategorin fastighetsförvaltning är Riksbyggen bäst i branschen, det visar karriärundersökningen FöretagsBarometern.

– Studenter är en viktig målgrupp för oss som arbetsgivare så att både vara branschbäst och att ha ökat i rakningen känns väldigt roligt. De är viktiga för oss ur ett längre perspektiv och vår ambition framöver är att jobba mer med studenter, säger Maria Sörén, employer branding-ansvarig på Riksbyggen.

Varje år rankar landets studenter Sveriges mest attraktiva arbetsgivare i karriärundersökningen FöretagsBarometern. FöretagsBarometern är en heltäckande studentundersökning om karriär, arbetsliv och framtid. I år har 21 990 studenter från landets universitet och högskolor deltagit i undersökningen och röstat fram Sveriges 100 mest attraktiva arbetsgivare. Riksbyggen placerar sig på nummer 32 på den totala listan, en stor ökning från förra året, och ligger i topp inom kategorin Fastighetsförvaltning.

– Inom Riksbyggen arbetar vi alltid med ett långsiktigt perspektiv. När vi bygger nya bostäder stannar vi också kvar och tar hand om förvaltningen. För att kunna vara långsiktig måste man också lägga stort fokus på innovation och hållbar utvecklingen och för att kunna ligga i framkant är det viktigt att locka de bästa medarbetarna, säger Maria Sörén.

Riksbyggen nyproducerar både hyres- och bostadsrätter och är en av Sveriges största fastighetsförvaltare som förvaltar 176 000 bostadsrätter och 100 000 hyresrätter samt ett stort antal kommersiella och offentliga lokaler.

För mer information:

Maria Sörén, employer branding-ansvarig på Riksbyggen, 0766-526350

Bilder