Charlotta Szczepanowski kan bli Årets Intraprenör 2017 2017-05-08, kl 07:50

Charlotta Szczepanowski kan bli Årets Intraprenör 2017

Rekryteringsföretaget Talentia utser årligen Årets Intraprenör. Vinnaren koras den 17 maj på Berns i samband med den globala konferensen Intrapreneurship Conference. Idag presenteras finalisterna. Charlotta Szczepanowski, chef för enheten för hållbar utveckling på Riksbyggen, är en av finalisterna i tävlingen.

Talentia har under sju år delat ut pris till Årets Intraprenör, en person som utmärkt sig genom att utveckla nya idéer i organisationen personen arbetar för men inte själv har grundat.

– Det är mycket hedrande att få en finalplats i tävlingen Årets Intraprenör. Jag är stolt över att vi kommit så pass långt som vi har gjort inom Riksbyggen när det gäller att skapa mer hållbara boenden och att få vara en del av den utvecklingen. En finalplats i tävlingen Årets Intraprenör är en sporre i arbetet mot ett mer hållbart samhälle, säger Charlotta Szczepanowski, chef för enheten för hållbar utveckling på Riksbyggen.

Bakgrunden till priset är att Talentia, redan 1999, identifierade intraprenörens karaktäristiska egenskaper som driv och innovationsförmåga som de mest värdeskapande egenskaperna hos en rekryteringskandidat. Idag har Talentia specialiserat sig på att identifiera och rekrytera intraprenörer.

– Intraprenörer har värdefulla egenskaper som går att anamma om man lär sig deras tanke- och arbetssätt. Vi vill trigga ett intraprenöriellt beteende, och ett sätt är att uppmärksamma intraprenörer som gjort ett starkt avtryck, säger Klas Karlsson, grundare till Talentia.

Talentia delar även ut hederspriset Årets Intraprenör Ledarpriset till en person som i sitt ledarskap har uppmuntrat intraprenörskap inom organisationen på ett framstående sätt.

– Företag som vill främja intraprenörskap behöver ha förmågan att fånga upp personer som vill utforska oväntade vägar. Då krävs ett tydligt och uppmuntrande ledarskap som ger intraprenören bränsle och resurser, säger Klas Karlsson.

Finalister Årets Intraprenör och Ledarpriset

Charlotta Szczepanowski, Hållbarhetschef, Riksbyggen
”Med stor målmedvetenhet driver Charlotta arbetet med att få in hållbarhetsaspekten i Riksbyggens alla processer”.

Alexander Lydecker, Försäljningsdirektör, Bonnier News
”Alexander har succesivt byggt sitt team och radikalt utvecklat hela annonsaffären med innovativa erbjudanden”.

Kristoffer Rengfors, Chief Marketing Officer, Flygresor
”Kristoffer är klarsynt och söker prestigelöst efter nya digitala lösningar som håller Flygresor i framkant”.

Viktor Svensson, President div. tech, ÅF
”Viktor bidrar med idéer som sammankopplar människor och resurser inom och utanför organisationen”.

Mikael Sundström, Head of Networked Events, Ericsson
“Med ett imponerande driv har Mikael skapat en av de mest innovativa lösningar Ericsson kan presentera”

Juryn består av Klas Karlsson, Vd Talentia. Kamilla Kohn Rådberg, forskare Chalmers Universitet Öppen innovation och interorganisatorisk samverkan. Sven Atterhed, konsult inom intraprenörskap. Birgitta Stjärne, förändringsledare och författare. Claes Kinell, entreprenör och initiativtagare till masterutbildningen i Intraprenörskap vid Lunds Universitet.

För mer information:

Charlotta Szczepanowski, chef för enheten för hållbar utveckling på Riksbyggen, tel 08-698 41 42.

Bilder