Riksbyggen deltar på Näringslivsmässan i Norrköping 2017-05-08, kl 07:00

Riksbyggen deltar på Näringslivsmässan i Norrköping

Torsdagen den 11 maj slås portarna upp till Norrköpings Näringslivsmässa 2017. Riksbyggen är en av huvudpartnerna bakom mässan och står bakom utnämnandet av Årets samhällsutvecklare i Norrköping.

– Det känns fantastiskt spännande inför mässan. Riksbyggen är en samhällsutvecklare och för oss handlar det inte ”bara” om att skapa attraktiva och hållbara boenden, näringslivet är en oerhört viktig del av samhället och därför hoppas vi nu att Näringslivsmässan blir en succé, säger Nina Rydingsvärd, säljansvarig för fastighetsförvaltning på Riksbyggen i Norrköping.

Mässan pågår 11-12 maj i Stadium Arena och Riksbyggen finns på plats i monter nr 19. Under Näringslivsmässans galakväll den 11 maj kommer bland annat Årets samhällsutvecklare i Norrköping att utses. 

De nominerade är:

Pangea
Pangea med Willy Flores i spetsen arbetar med att förbättra barn och ungdomars levnadsvillkor, samt att utveckla förändringsprocesser både på individ, grupp, och miljönivå. Målet är att engagera och motivera ungdomar- na till alternativa sysselsättningar- skola, arbete, fritid och vid behov annat bistånd eller behandlande åtgärd. Detta för att kanalisera ungdomarnas behov av självförverkligande i positiv personlighetsutveckling och i socialt accepterad riktning. Utifrån varje individs behov ska Pangea vara en länk och en brygga för ungdomarna till samhällets alla sociala insatser.

Portalen
Varje människa har någon form av talang, förmåga och resurs. I Portalen jobbar man för att stötta individens egna tankar och idéer om hur dessa gå- vor ska nyttjas på allra bästa sätt. Med hjälp från Portalens Verksamhet job- bar man och utgår från de fyra hörnstenarna- närhet, enkelhet, nätverk och ömsesidig nytta. #starkaretillsammans är ett initiativ från Portalen i syfte att engagera er företag, organisationer och enskilda Norrköpingsbor i arbetet med att få ut er människor i egen försörjning. Detta initiativ tar sin utgångs- punkt i övertygelsen om att ingen kan göra allt, men alla kan göra något.

Locker room talk
Det som startade som ett UF-företag har snabbt fått nationell och internationell spridning. Shanga Aziz och Rogerio Silva - som är grundarna av Locker room talk - träffar unga grabbar i sportklubbar och i omklädningsrum för att prata om jämställdhet, respekt och schyssta attityder. De har lyckats förbättra sociala mönster i ett förebyggande syfte och konkretiserat en av Sveriges absolut viktigaste och aktuella frågor. Ett arbete som lägger grunden för en framtid där alla människor känner sig trygga och inkluderande. Helt enkelt ett samhälle där alla vill leva och bo.

För mer information:

Nina Rydingsvärd, säljansvarig för Fastighetsförvaltning i Norrköping, 011-21 95 04
Nina.rydingsvard@riksbyggen.se

Bilder