Charlotta Szczepanowski på listan över de mäktigaste i Hållbarhetssverige 2017-04-27, kl 16:30

Charlotta Szczepanowski på listan över de mäktigaste i Hållbarhetssverige

Riksbyggens Charlotta Szczepanowski, chef för enheten för hållbar utveckling, finns med på listan över de 101 mäktigaste i Hållbarhetssverige. Listan sammanställs av Aktuell Hållbarhet och med på listan finns bland annat politiker, näringslivstoppar och forskare.

Charlotta Szczepanowski ansvarar sedan sju år för hållbarhetsfrågorna på Riksbyggen och är chef för ”Enheten för hållbar utveckling”, som för ungefär en månad sedan bytte namn och tidigare kallades för ”hållbarhetsenheten”.

– Det är otroligt hedrande att komma med på listan över de 101 mäktigaste i Hållbarhetssverige, särskilt med tanke på personer som finns med på listan, säger Charlotta Szczepanowski.

Listan toppas av klimatminister Isabella Lövin och på en andra plats finns professor Hans Rosling (postumt). Med på listan finns till exempel Per Bolund, finansmarknads- och konsumentminister och Erik Brandsma, generaldirektör för Energimyndigheten. Charlotta Szczepanowski ligger på en 25:e plats på listan.

– Inom Riksbyggen har vi arbetat hårt med att hållbarhetsfrågorna ska bli en naturlig del av våra processer, oavsett om det gäller fastighetsförvaltning eller produktion av nya bostäder. En viktig del är också att inspirerar vår omvärld till att ta steg mot ett mer hållbart samhälle och att komma med på listan över de mäktigaste inom Hållbarhetssverige ser jag som ett kvitto på att vi lyckas med det arbetet, säger Charlotta Szczepanowski.

Charlotta driver även podden Hållbart. I Hållbart träffar Charlotta, som både blivit utsedd till ”Influencer of the year” och till ”Sveriges Bästa hållbarhetschef”, intressanta människor på Riksbyggen som brinner för att driva utvecklingen mot det hållbara samhället.

För mer information:

Charlotta Szczepanowski, chef för enheten för hållbar utveckling på Riksbyggen, tel 08-698 41 42.

Bilder