Pressinbjudan: Invigning av Solar Egg, Riksbyggens äggformade bastu i Kiruna 2017-04-13, kl 08:30

Pressinbjudan: Invigning av Solar Egg, Riksbyggens äggformade bastu i Kiruna

Fredagen den 21 april är det dags att testbasta i Solar Egg (Solägget) vid Luossavaarabacken, Kiruna. Riksbyggen är först ut att skapa nya bostadsrätter när startskottet går för stadsflytten i Kiruna. Det firar Riksbyggen med att förse Kirunaborna med ett unikt konstverk av den prisbelönta konstnärsduon Bigert & Bergström.

Solar Egg är ett konstverk som speglar sin omgivning och fångar den varma Kiruna-andan. Nu är det äntligen dags att testbasta i Luossabacken! Med på plats vid invigningen är bland andra Kristina Zakrisson (S), Kommunstyrelsens ordförande i Kiruna, konstnärerna Mats Bigert och Lars Bergström och representanter från Riksbyggen.

– Det känns fantastiskt spännande att det nu är dags för invigning av Solar Egg. Med Solar Egg vill Riksbyggen visa att vi gör mer än bygger bostäder, vi vill vara med och driva utvecklingen av det nya Kiruna och Kiruna som turistdestination, säger Mathias Sandberg, marknads- och försäljningschef på Riksbyggen.

Riksbyggen och LKAB har ingått avtal om 250 nya bostadsrätter i Malmfälten under tio år. Först ut är Brf Fjällvyn med 47 bostadsrätter vid foten av skidbacken i Luossavaara. Byggstart planeras till hösten 2017 och inflyttning under första halvåret 2019.

Solar Egg, som är 5x4 meter stort, har ett skal av guldpläterat rostfritt stål som speglar staden och den omgivande naturen. Skalet som är självbärande består av 69 bitar och kan demonteras och flyttas runt mellan unik fjällnatur och Malmfältens nya stadsmiljöer. Inuti värms ägget av ett vedeldat bastuaggregat med formen av ett hjärta.

Bastun kommer att vara tillgänglig för allmänheten och kan bokas på webbplatsen: www.riksbyggen.se/solaregg. Under 2017 kommer Solar Egg att flyttas runt mellan fantastiska arktiska miljöer i Kiruna med omnejd. För att skapa en härlig bastuupplevelse med omklädningsmöjligheter, handdukar och service samarbetar Riksbyggen med Camp Ripan.

I samband med invigningen bjuder Riksbyggen på dryck och tilltugg. 

Media är varmt välkomna att delta!

Var: Luossavaarabacken, Kiruna
Tid: Fredag 21 april klockan 11:00-12:30

För mer information:

Lars Lundgren, marknadsområdeschef på Riksbyggen, AO Bostad Norr, 076-83 73 507
Mathias Sandberg, marknads- och försäljningschef på Riksbyggen Stockholm/Uppland/Norr, 08-553 635 11

Bilder