Årets hållbarhetsförening i Uppland vann en cykelverkstad för en dag 2017-04-07, kl 14:00

Årets hållbarhetsförening i Uppland vann en cykelverkstad för en dag

Riksbyggens Bostadsrättsförening Vivalla har utsetts till Årets hållbarhetsförening 2016 i Uppland. Föreningen belönas nu med en dags cykelverkstad där föreningens medlemmar kan få sina cyklar i trim inför sommarsäsongen.

Imorgon, lördag 8 april, kommer Riksbyggen i samarbete med Team Sportia att sätta upp en cykelverkstad på Brf Vivallas gård. Alla som bor i Brf Vivalla har möjlighet att lämna in sin cykel för att få den servad av Team Sportias cykelproffs. Team Sportia smörjer och finjusterar medlemmarnas cyklar helt kostnadsfritt. Om reservdelar behöver bytas ut betalar medlemmen själv ett rabatterat pris för materialet.

– Uppsala är en riktig cykelstad, därför ville vi uppmuntra föreningen som gjort ett fantastiskt jobb när det gäller hållbarhetsarbetet med att få sina cyklar fixade inför den kommande säsongen, säger Ulrika Båth, marknadsområdeschef för Riksbyggen i Uppland.

Cykelverkstaden kommer att sättas upp på Brf Vivallas gård den 8 april 2017 mellan kl. 10.00 -14.00.

Juryns motivering till varför Brf Vivalla blev Årets hållbarhetsförening:

Brf Vivalla har med en väl fungerande underhållsplan visat på framförhållning i planering av underhållsåtgärder i syfte att med bibehållen god ekonomi i föreningen spara energi samt pengar på sänkta energikostnader och för att stödja ett hållbart beteende i vardagen bland de boende. De åtgärder som utförts ger såväl förening som enskilda medlemmar möjlighet att bidra till en minskad klimatpåverkan.

Brf Vivalla tittar även framåt och undersöker förutsättningarna att tidigarelägga stamrenovering för att därigenom kunna nyttja det goda ränteläget. För att möta de behov som äldre, yngre med barn eller handikappade har vid i -och urstigning i sina bilar kommer parkeringsplatser att breddas.

Föreningen har utfört byte till LED-lampor i trapphus och utemiljö, individuell mätning av el och varmvatten, installering av frånluftsvärmepump och ny fjärrvärmecentral samt nytt styrsystem i föreningen.

För mer information:

Ulrika Båth, marknadsområdeschef för Riksbyggen i Uppland, 070-22 98 215

Bilder