Nu öppnar Riksbyggen cykelpoolen i Haninge för säsongen! 2017-04-06, kl 09:00

Nu öppnar Riksbyggen cykelpoolen i Haninge för säsongen!

Den 10 april öppnar Riksbyggen och Haninge bibliotek åter cykelpoolen på Poseidons torg i Haninge. Alla som vill kan gratis låna en cykel via sitt bibliotekskort, fem vuxencyklar, två barncyklar och lådcykel finns till förfogande.

Just nu pågår byggandet av Brf Blicken på Haningeterassen för fullt. Brf Blicken blir först ut med inflyttning på det nya området Haningeterrassen, som får drygt 600 nya bostäder, biograf, butiker och restauranger. Brf Blicken är en del i Riksbyggens pilotprojekt ”Innovativ parkering”, som går ut på att underlätta för människor att bo och leva utan egen bil. Samtidigt driver Haninge kommun sedan en tid ett projekt som undersöker kopplingen mellan jämställdhet och cykling i Haninge. Det heter ”Orten i rörelse: jämställdhet och cykling”.

– Riksbyggens projekt ”Innovativ parkering” och Haninge kommuns projekt om jämställdhet och cykling går hand i hand. Samarbetet med Haninge kommun om en cykelpool är ett bra exempel hur Riksbyggen som en långsiktig samhällsutvecklare kan bidra till mer hållbara boendemiljöer, säger Charlotta Szczepanowski, hållbarhetschef på Riksbyggen.

Cykelpoolen i Haninge startades under 2016 och öppnar nu för säsongen. Man lånar en cykel genom att gå in på biblioteket i Handen, som ligger i Haninge kulturhus, och registrera lånet med lånekortet. Det går snabbt att registrera ett nytt lånekort om man inte har något sedan tidigare.

– Cykelpoolen blev en succé och nu ser vi fram emot den kommande säsongen. Intresset att låna cyklar kommer både från barnfamiljer, ungdomar, förskolor och fritidshem, vilket naturligtvis är väldigt roligt säger, Veronica Persson, sälj- och marknadsansvarig för Stockholm Söderort på Riksbyggen.

Riksbyggens vision är att bygga 1 000 nya bostäder i södra Stockholm till år 2025. Byggandet av Brf Blicken en viktig del i hela satsningen i Söderort och ett led i att öka Riksbyggens produktion av bostäder i hela Stockholmsregionen.

För mer information:

Veronica Persson, sälj- och marknadsansvarig för Stockholm Söderort på Riksbyggen, tel: 076-208 20 90.
Charlotta Szczepanowski, hållbarhetschef Riksbyggen, tel 08-698 41 42.

Bilder