Riksbyggen förnyar förvaltningsavtal med Lulebo 2017-03-09, kl 08:05

Riksbyggen förnyar förvaltningsavtal med Lulebo

Riksbyggen har tecknat ett nytt avtal gällande inre och yttre fastighetsservice med Lulebo. Avtalet omfattar fastighetsservice för cirka 6 700 lägenheter.

– Vi är mycket glada över att Riksbyggen återigen vunnit en offentlig upphandling initierad av Lulebo gällande leverans av fastighetsservice. Det innebär att Riksbyggen behåller en marknadsledande position inom det kommersiella segmentet inom vårt marknadsområde och att vi tryggar kompetens inom organisationen vilket kommer alla kunder tillgodo, säger Björn Lundberg, marknadsområdeschef för Riksbyggens fastighetsförvaltning i Luleå.

Lulebo äger och förvaltar drygt 7 300 lägenheter, varav ungefär 1 000 studentbostäder, samt ungefär 125 kommersiella lokaler i de flesta av Luleås stadsdelar. Avtalet löper på tre år med möjlighet att förlängas med ytterligare tre år.

Riksbyggen arbetar ständigt för att skapa mer hållbara boendemiljöer. Ett exempel är fastighetsförvaltningen i Luleå som var först ut inom Riksbyggen med att Svanencertifiera sin lokalvårdstjänst. En betydligt lägre förbrukning av kemikalier och införandet av elbilar var några av de åtgärder som banade väg för den uppmärksammade certifieringen.

Riksbyggen är en av Sveriges största fastighetsförvaltare. Sammanlagt förvaltar Riksbyggen 176 000 bostadsrätter och 100 000 hyresrätter samt ett stort antal offentliga och kommersiella fastigheter.

För mer information:
Björn Lundberg, marknadsområdeschef, fastighetsförvaltning, 070-298 13 12

Bilder