Pressinbjudan: Första spadtaget för 119 hyresrätter i Porslinskvarteren i Gustavsberg 2017-03-02, kl 07:45

Pressinbjudan: Första spadtaget för 119 hyresrätter i Porslinskvarteren i Gustavsberg

Den 7 mars tas första spadtaget för Porslinskvarteren i Gustavsberg. På plats finns kommunstyrelsens ordförande Deshira Flankör (m), Johan Lindholm, förbundsordförande Byggnads, Leif Linde, vd Riksbyggen, Niklas Rengen, ekonomichef Kommunal. Det blir ett annorlunda spadtag med gjutning av en utomhusbänk i betong som konstruerats av elever från Värmdö Tekniska Gymnasium.

I Porslinskvarten uppför Riksbyggen 119 hyresrätter fördelade på de två kvarteren Badkaret och Handfatet. Det blir i första hand ettor och tvåor i storlek 35-56 kvadratmeter. Byggnads och Kommunal kommer att bli delägare i fastigheterna som utvecklas och förvaltas av Riksbyggen.

– Det finns en stor efterfrågan på hyresrätter och de här lägenheterna blir ett viktigt tillskott på hyresmarknaden i Värmdö kommun. Jag är glad för alla nya bostäder som kommer till, oavsett upplåtelseform, men framför allt mindre hyresrätter har länge efterfrågats av våra ungdomar, säger Deshira Flankör (m), kommunstyrelsens ordförande i Värmdö kommun.

– Det är glädjande att Riksbyggen som samhällsutvecklare kan vara med och bidra till fler hyresrätter byggs både i Gustavsberg och på ett antal andra orter runt om i landet. Riksbyggen inledde sin satsning på att bygga hyresrätter för lite drygt två år sedan för att svara upp mot de stora behov som finns på bostadsmarknaden, säger Johan Lindholm, förbundsordförande för Byggnads och ordförande i Riksbyggen.

Det första spadtaget genomförs tillsammans med elever från Värmdö Tekniska Gymnasium. Eleverna har konstruerat och byggt gjutformen till en utomhusbänk i betong. Bänken kommer gjutas under det första spadtaget för att senare placeras på en av innergårdarna i Porslinskvarteret. Elever från Värmdö Tekniska Gymnasium kommer att erbjudas praktikplats under bygget av Porslinskvarteren.

Riksbyggen kommer att ta tillvara på den historiska traditionen på platsen där det tidigare låg en porslinsfabrik. I varje trapphus kommer det att finnas en porslinsinstallation med Lisa Larsson välkända porslinsfigurer i relief och signerade av konstnärinnan själv.

Inflyttningen är beräknad till sommaren 2018.

Media är varmt välkomna att delta under det första spadtaget!

Dag och tid: 7 mars klockan 11:30.
Plats: Edla Sofias gata 17 i Porslinskvarteren i Gustavsberg.

För mer information:
Carl-Johan Hansson, chef Affärsområde Fastigheter, Riksbyggen, 08-698 41 08
carl-johan.hansson@riksbyggen.se

Eva Grahn, projektledare Riksbyggen, 072-53 29 550
eva.grahn@riksbyggen.se

Bilder