2017-02-10, kl 07:55

Tre Riksbyggen-projekt i topp på nöjd kundindex, NKI, för bostadsrätter i nyproduktion

Det blev en andraplats för Riksbyggens Brf Kapelle i Uddevalla samt en delad sjätteplats för Brf Sjökortet i Västerås och Brf Solberga Änge i Visby på listan över de tio enskilda projekten med högst NKI-värden vid inflyttning.

Prognoscentret har presenterat de tio enskilda projekten med högst NKI-värden under 2016. NKI är bostadsutvecklarnas gemensamma mätinstrument för att ta reda på och följa kunders inställning till företaget, dess produkter och tjänster.

Brf Kapelle ligger alldeles intill naturreservatet Emaus i Uddevalla och består av 20 bostadsrätter fördelade på fem hus med två våningar. Projektet byggdes hösten 2014 och stod klart hösten 2015. Inflyttningen skedde under hösten/vintern 2015. Brf Kapelle nådde upp till NKI 89 vilket gav en andraplats på årets tio-i-topp lista.

– Det är jätteroligt att Brf Kapelle fick en så fin placering. Framför allt är det betydelsefullt att de boende uppskattar sitt nya boende i Brf Kapelle. Det är ett kvitto på att vi har byggt attraktiva bostäder med hög kvalitet och tagit hand om de boende på ett bra sätt. Det har varit ett stort engagemang från alla i teamet som har bidragit till det fina resultatet, säger Karin Ekström, sälj- och marknadsansvarig i Bohus Vänern.

Brf Sjökortet med totalt 28 lägenheter var först ut med att klassas som Miljöbyggnad Guld inom Riksbyggen. Huset har en hög miljömedvetenhet med väldigt låg energiförbrukning. Det finns solceller på både tak och fasad och som täcker delar av elbehovet i föreningen. Elbilsplats är också en framtidsutveckling som använts i projektet.

– Redan vid starten förankrade vi en tydlig målsättning hos alla medarbetare i projektet att vi skulle få nöjda kunder och leverera en bra produkt. Byggentreprenören tog ett stort ansvar i att trygga detta genom en god planering och viljan att ha felfria lägenheter vid inflyttning. Vi har lagt mycket tid och energi på att lyssna på kunderna och få dem att känna sig sedda, att de är viktiga för oss. Till exempel har vi vid flera tillfällen i bygget bjudit in kunderna att besöka huset/bygget för att de på så sätt ska få en bra känsla för sitt kommande hem, säger Henrik Sjölund, projektledare för Brf Sjökortet.

Några minuters promenad utanför Ringmuren i Visby ligger Brf Solberga Änge. Det är den andra etappen av Riksbyggens satsning på bostadsrätter i centrala Visby. Brf Solberga Änge består av 29 lägenheter. Byggstarten skedde i maj 2015 med inflyttning slutet av juni 2016.

– Vi har uppmärksammat våra kunder på olika sätt under hela säljprocessen och gett alla tydlig information. En stor fördel har varit att vi byggt likadana hus i närheten, Solberga Park, där vi kunde visa en färdig produkt samt även ha en visningslägenhet i tidigt skede. Vår fastighetsförvaltning var lyhörda och alerta efter inflyttning när kunderna önskade hjälp på olika sätt vilket också var en framgångsfaktor, säger Katarina Tham, säljare på Riksbyggen.

Prognoscentret mäter och analyserar kundnöjdhet för de svenska bostadsutvecklarna - mer än 85 procent av alla nyproducerade bostadsrätter omfattas av undersökningen.

För mer information:

Karin Ekström, sälj- och marknadsansvarig Bohus Vänern, 0522-65 44 55.
Henrik Sjölund, projektledare för Brf Sjökortet, 021-10 32 54.
Katarina Tham, säljare på Riksbyggen, 011-21 95 07.