Riksbyggen bygger 49 bostadsrätter med höga miljökrav i Norra Djurgårdsstaden 2017-02-10, kl 07:45

Riksbyggen bygger 49 bostadsrätter med höga miljökrav i Norra Djurgårdsstaden

Byggstarten närmar sig för Riksbyggens Brf Djurgårdsvyn i Norra Djurgårdsstaden. Riksbyggen har nu tecknat avtal med JM Entreprenad och det blir en byggnation som ska klara kraven för Miljöbyggnad Guld samt en utvändig och invändig utformning som skapats av arkitekten Thomas Sandell.

– Vi räknar med att byggstarten ska kunna ske någon gång i april och vi ser fram emot ett samarbete med JM Entreprenad. Brf Djurgårdsvyn är ett av Riksbyggens premiumprojekt där vi kommer att använda den senaste tekniken inom hållbar utveckling och skapat en gestaltning utöver det vanliga, säger Stefan Högman, marknadsområdeschef på Riksbyggen.

– Det känns väldigt roligt att inleda detta fina projekt åt Riksbyggen. Jag ser mycket fram emot att se Djurgårdsvyn växa fram, säger Peter Neuberg, vd för JM Entreprenad.

Miljöbyggnad Guld innebär bland annat att fastigheten kommer att ha en låg energianvändning. Fastigheten kommer att utrustas med både solpaneler på taket och bergvärme.

– Stockholms Stads vision för Norra Djurgårdsstaden är att skapa en miljömässig stadsdel i världsklass. Och den visionen ska vi vara med att förverkliga. Tillsammans utvecklar vi en stadsdel med stark attraktionskraft och en identitet som präglas av urbanitet, god arkitektur och hållbarhet, säger Stefan Högman.

Förutom de 49 lägenheterna kommer en förskola om cirka 600 kvadratmeter att inrymmas i fastigheten. Under huset kommer ett parkeringsgarage att byggas gemensamt med den intilliggande HSB-föreningen. Den sociala aspekten är också viktig i projektet och bland annat kommer gemensamma takterrasser att byggas för rekreation och gemenskap.

För mer information:

Stefan Högman, marknadsområdeschef på Riksbyggen, 08-553 63 502
Alexandra Jansson, regionchef Hus JM, 08-782 85 86.

Bilder