Podden Hållbart: Elbilar och mindre kemikalier gav Svanenmärkt lokalvård i Luleå 2017-02-08, kl 07:55

Podden Hållbart: Elbilar och mindre kemikalier gav Svanenmärkt lokalvård i Luleå

När Riksbyggen skulle miljömärka sin lokalvård med Svanen ledde det både till en rad förändringar som är bra för vår miljö och faktiskt, några sömnlösa nätter. I vår podd Hållbart intervjuar Riksbyggens hållbarhetschef Charlotta Szczepanowski, nyligen utsedd till ”Influencer of the year”, marknadsområdeschefen Björn Lundberg om arbetet med Svanenmärkningen av lokalvården i Luleå.

En betydligt lägre förbrukning av kemikalier och införandet av elbilar var några av de åtgärder som banade väg för Riksbyggens Svanenmärkning av lokalvården i Luleå. För några anställda blev det även en och annan sömnlös natt innan allt fanns på plats. I det senaste avsnittet av Hållbart berättar marknadsområdeschefen Björn Lundberg om arbetet bakom Svanenmärkningen.

Om podden Hållbart

Planeten ska med! Det är utgångspunkten både vår podd Hållbart och namnet på Riksbyggens plan för hållbar utveckling. I Hållbart träffar Riksbyggens hållbarhetschef Charlotta Szczepanowski, nyligen utsedd till ”Influencer of the year” och tidigare utsedd till ”Bästa hållbarhetschef”, intressanta människor på Riksbyggen som brinner för att driva utvecklingen mot det hållbara samhället.

Avsnitten handlar om allt från hur vår vd Leif Linde tänker till hur Riksbyggen arbetar för att ge stöd till våra bostadsrättsföreningars styrelser att ta steg i vardagen mot ett mer hållbart samhälle. Mejla gärna synpunkter till charlotta.szczepanowski@riksbyggen.se.

Välkommen att lyssna – planeten ska med!

För mer information:
Charlotta Szczepanowski, hållbarhetschef Riksbyggen, tel 08-698 41 42.

Bilder