Podden Hållbart: Enkel, enklare, enklast – om Riksbyggens enkla miljöidéer 2016-12-20, kl 07:45

Podden Hållbart: Enkel, enklare, enklast – om Riksbyggens enkla miljöidéer

Riksbyggen stöttar bostadsrättsföreningarna i sitt arbete för en mer hållbar vardag. Ett av verktygen är Riksbyggens enkla miljöidéer. I det senaste avsnittet av podcasten Hållbart intervjuar Riksbyggens hållbarhetschef Charlotta Szczepanowski Emma Mattsson, teknisk förvaltare i Värmland, om hur det är att arbeta med Riksbyggens enkla miljöidéer i verkligheten.

För att Riksbyggen ska lyckas med hållbarhetsarbetet måste vi tänka större. Och mindre. Vi måste tänka stort för att förstå att vi inte systematiskt kan sätta ekosystemen ur spel. Och vi måste gå ner i detalj för att förstå vad vi verkligen kan göra för att förändra vårt sätt att leva och ställa om till ett mer hållbart liv.

Riksbyggens enkla miljöidéer är indelade i enkel, enklare och enklast och gör det lätt för bostadsrättsföreningarna att komma igång med sitt hållbarhetsarbete. En start kan till exempel vara att inventera ljuskällorna i trapphuset eller gå en nattvandring för att se vad som står på och tickar när alla sover.

Lyssna på Emma Mattsson när hon berättar och arbetet med Riksbyggens enkla miljöidéer.

Om podden Hållbart

Planeten ska med! Det är utgångspunkten både i vår podcast Hållbart och namnet på Riksbyggens plan för en hållbar utveckling. I Hållbart träffar Riksbyggens hållbarhetschef Charlotta Szczepanowski, utsedd till årets hållbarhetschef 2014, intressanta människor på Riksbyggen som brinner för att driva utvecklingen mot det hållbara samhället.

Avsnitten handlar om allt från hur vår vd Leif Linde tänker till hur Riksbyggen arbetar för att ge stöd till våra bostadsrättsföreningars styrelser att ta steg i vardagen mot ett mer hållbart samhälle. Just nu har vi sex nya avsnitt planerade som publiceras varannan vecka med uppehåll för jul och nyår. Välkommen att lyssna och mejla gärna synpunkter till charlotta.szczepanowski@riksbyggen.se.

Välkommen att lyssna – planeten ska med!

Bilder