Podden Hållbart: ”Tänk om ingen vill bo i en bostadsrättsförening utan parkeringsplatser och utan egen tvättmaskin” 2016-12-01, kl 07:45

Podden Hållbart: ”Tänk om ingen vill bo i en bostadsrättsförening utan parkeringsplatser och utan egen tvättmaskin”

I byggandet av Brf Viva i Göteborg testar Riksbyggen många nya lösningar som inte använts tidigare. I vår podcast Hållbart intervjuar Riksbyggens hållbarhetschef Charlotta Szczepanowski Anders Johansson som varit projektledare för Brf Viva sedan starten för fem år sedan.

Det senaste avsnittet av Hållbart handlar om Riksbyggens Brf Viva i Göteborg som byggstartades nyligen. I Brf Viva är Riksbyggen först med att testa till exempel energilagring i bussbatterier, klimatsmart betong och ungdomsettor för bara 95 000 kronor. Stor vikt läggs på social hållbarhet, till exempel har lägenhetsytorna minskats något till förmån för gemensamma utrymmen.

I Brf Viva tar Riksbyggen ut svängarna rejält på flera andra plan. Till exempel finns inte en enda parkeringsplats för enskilt bruk. Istället finns gemensam fordonspool med bilar och olika typer av cyklar att tillgå. Men finns det människor som vill bo så? Och vill man ge avkall på egen tvättmaskin för att tvätta i tvättstugan? Svaren finns i senaste avsnittet av Hållbart!

Om podden Hållbart

Planeten ska med! Det är utgångspunkten både i vår podcast Hållbart och namnet på Riksbyggens plan för en hållbar utveckling. I Hållbart träffar Riksbyggens hållbarhetschef Charlotta Szczepanowski, utsedd till årets hållbarhetschef 2014, intressanta människor på Riksbyggen som brinner för att driva utvecklingen mot det hållbara samhället.

Avsnitten handlar om allt från hur vår vd Leif Linde tänker till hur Riksbyggen arbetar för att ge stöd till våra bostadsrättsföreningars styrelser att ta steg i vardagen mot ett mer hållbart samhälle. Just nu har vi sex nya avsnitt planerade som publiceras varannan vecka med uppehåll för jul och nyår. Välkommen att lyssna och mejla gärna synpunkter till charlotta.szczepanowski@riksbyggen.se. 

Välkommen att lyssna – planeten ska med!

Bilder