Uthålligt och långsiktigt arbete gav vinst i Riksbyggens hållbarhetstävling 2016-11-29, kl 14:00

Uthålligt och långsiktigt arbete gav vinst i Riksbyggens hållbarhetstävling

Bostadsrättsföreningen Mölndalshus 3 blev vinnaren i Riksbyggens hållbarhetstävling i Göteborg. Föreningen har konsekvent och uthålligt satsat på hållbarhet utifrån hela begreppets olika perspektiv och bland annat sänkt energianvändningen med 33 procent.

– Det var svårt att välja en vinnare, det finns idag många bostadsrättföreningar som gör ett mycket bra jobb med hållbarhetsfrågorna. Av våra sammanlagt 246 kunder har dock fem föreningar utmärkt sig extra i sitt sätt att jobba med sitt hållbarhetsarbete. Ett stort grattis till Mölndalshus 3 som tog hem första platsen, säger Annelie Nergård, marknadsområdeschef för fastighetsförvaltning på Riksbyggen i Göteborg.

Bostadsrättföreningen Mölndalshus 3 får en cykelservicedag för sina medlemmar i april 2017.

Juryns motivering:

"Mölndalshus 3 har under flera år utmärkt sig som en förening som konsekvent och uthålligt satsat på Hållbarhet utifrån hela begreppets olika perspektiv. Föreningen har gjort investeringar i teknik som har minskat miljöbelastningen samtidigt som det har sänkt de direkta kostnaderna för föreningen, bland annat har energiförbrukningen minskat med 33 procent.
Föreningen har också investerat i sina gårdar och skapat vackra uterum som blivit naturliga mötesplatser för medlemmar i alla åldrar. Styrelsen har omsorgsfullt i många år arbetat med visioner och planer för att fortsätta modernisera föreningen och göra den attraktiv och hållbar under lång tid".

Grattis också till följande föreningar som också utmärkt sig när det gäller hållbarhetsarbetet under 2016:

Brf Sagogången
Brf Göteborgshus nr 1
Brf Solbacken
Brf Trådbussen

Juryn: Johan Leissner, säljansvarig, Charlotta Brolin, hållbarhetsspecialist, Annelie Nergård, marknadsområdeschef och Kjell Gustafsson, ordförande Intresseföreningen.

Riksbyggen är en av Sveriges största fastighetsförvaltare. Sammanlagt förvaltar Riksbyggen 176 000 bostadsrätter och 100 000 hyresrätter på cirka 400 orter runt om i landet.

För mer information:
Annelie Nergård, marknadsområdeschef fastighetsförvaltning, Riksbyggen, 031-704 55 31.

Bilder