Pressinbjudan: Byggstart för Riksbyggens Brf Salteriet  i Västra Eriksberg, Göteborg 2016-11-11, kl 09:00

Pressinbjudan: Byggstart för Riksbyggens Brf Salteriet i Västra Eriksberg, Göteborg

Nu är det dags att ta första spadtaget för 61 bostadsrätter i Riksbyggens Brf Salteriet, en av de sista byggnationerna i det attraktiva området Västra Eriksberg i Göteborg. Med och tar det första spadtaget är bland andra Jahja Zeqiraj, fastighetsnämndens ordförande i Göteborg.

– Intresset för Brf Salteriet har varit mycket stort och det känns jättekul att vi nu kan starta bygget, alla lägenheter är redan sålda. Husen kommer att ha en stark miljöprofil och ska certifieras enligt kraven för Miljöbyggnad Silver, säger Anders Johansson, biträdande marknadsområdeschef på Riksbyggen.

Precis vid vattnet uppför Riksbyggen två flerbostadshus i sju och åtta våningar med garage och källare under husen. Brf Salteriet är utvecklat med fokus på att skapa moderna och hållbara bostäder av hög standard. Lägenheterna är utformade med modern arkitektur, stora fönster, väl tilltagna balkonger och noga utvalda material. I bostadsrättsföreningen kommer det bland annat att finnas gym, övernattningslägenhet och gemensamhetslokal - allt för att förenkla vardagen för de boende i Brf Salteriet.

– I detta projekt har vi lagt extra resurser på design och på utformningen av husen, till exempel när det gäller entréerna, gymmet och gemensamhetslokalen så att de boende kommer känna sig extra välkomna, säger Anders Johansson.

Till skillnad från många andra byggföretag försvinner inte Riksbyggen när husen väl står färdiga. Vi stannar alltid kvar och tar hand om förvaltningen. Riksbyggen är en av Sveriges största fastighetsförvaltare. Sammanlagt förvaltar Riksbyggen 176 000 bostadsrätter och 100 000 hyresrätter och ett stort antal kommersiella och offentliga lokaler på cirka 400 orter runt om i landet.

Det första spadtaget tas av Jahja Zeqiraj, fastighetsnämndens ordförande i Göteborg, Anders Johansson, biträdande marknadsområdeschef Riksbyggen och Ola Serneke, koncernchef Serneke.

Media är varmt välkomna att delta!

Dag och tid: Onsdagen den 16 november kl. 16:00 – 19.00

Plats: Eriksberg, Monsungatan (104), Göteborg, vid byggarbetsplatsen. (Vi skyltar på plats)

För mer information:
Anders Johansson, biträdande marknadsområdeschef, Göteborg, Riksbyggen, 031-704 68 56
Anders Radne, sälj- och marknadsansvarig, Göteborg, Riksbyggen, 031-704 68 66

Bilder