Riksbyggen uppför 36 bostadsrätter i Bohus, Ale kommun 2016-11-11, kl 07:45

Riksbyggen uppför 36 bostadsrätter i Bohus, Ale kommun

Riksbyggen planerar nu för att uppföra Brf Skårdal med 36 bostäder i Bohus, Ale kommun. Nära naturen och med ett bra pendlarläge till Göteborg bygger Riksbyggen smarta lägenheter i storlekarna 2-3 rum och kök.

– Det är mycket glädjande att vi nu kan planera för nyproduktion av bostäder i Ale kommun, dessutom med ett bra pendlarläge. Riksbyggen är en långsiktig samhällsutvecklare och vi ser en stor efterfrågan efter nya bostäder i Ale kommun, säger Anders Sandberg, marknadsområdeschef på Riksbyggen.

Från Bohus går det smidigt att pendla både till Göteborg och exempelvis Trollhättan. Riksbyggen planerar att uppföra ett hus om åtta våningar på Skårdalsvägen 17. Här finns närhet till affärer och service då det i Bohus finns ett mindre köpcentrum. Dessutom finns Kungälv, Surte eller Ale Torg i Nödinge nära. Bohus har skolor och barnomsorg samt mycket goda fritidsmöjligheter till exempel Jennylunds fritidsområde med motionsspår, fotbollsplaner, bandyhall och Ale ridklubb.

– Vi räknar med att kunna inleda säljstarten av bostäderna i början av 2017 och att inflyttning ska kunna ske från slutet av 2018, säger Anders Sandberg.

Till skillnad från många andra byggföretag försvinner inte Riksbyggen när husen väl står färdiga. Vi stannar alltid kvar och tar hand om förvaltningen. Riksbyggen är en av Sveriges största fastighetsförvaltare. Sammanlagt förvaltar Riksbyggen 176 000 bostadsrätter och 100 000 hyresrätter på cirka 400 orter runt om i landet.

För mer information:

Anders Sandberg, marknadsområdeschef på Riksbyggen, 070-229 44 80.

Bilder