Riksbyggen uppför 160 bostadsrätter i Västra Ursvik 2016-11-08, kl 07:45

Riksbyggen uppför 160 bostadsrätter i Västra Ursvik

Nu är fastighetsförvärv klart för Riksbyggens tredje etapp i Ursvik, Sundbyberg. Riksbyggen planerar nu för 160 nya bostadsrätter med beräknad byggstart under 2018 i Västra Ursvik.

Riksbyggen har tidigare uppfört Brf Gläntan och Brf Jubilaren i Ursvik, den senare med inflyttning under 2016. Nu kommer Riksbyggen att bygga ett tredje kvarter med planerad inflyttning under 2020. Den nu förvärvade fastigheten har adressen Ladugårdsgatan 4, Sundbyberg.

– I våra tidigare projekt har vi kunnat visa Riksbyggens styrka som samhällsutvecklare genom att bygga boenden anpassade för olika målgrupper. I Brf Jubilaren har vi till exempel både byggt mindre så kallade StegEtt-bostäder för de som vill in på bostadsmarknaden samt större lägenheter särskilt anpassade för barnfamiljer, säger Stefan Högman, marknadsområdeschef på Riksbyggen.

Ursvik har ett mycket attraktivt läge med Stockholms city på bara en kvarts avstånd och med närhet till såväl shopping som fina naturområden. Alldeles nästgårds ligger Igelbäckens naturreservat, med den fina Igelbäcken som rinner från Säbysjön i Järfälla och ut i Edsviken vid Ulriksdals slott.

– Alla Riksbyggens nyproduktionsprojekt har stort fokus på hållbarhetsfrågorna, både när det gäller social, ekonomisk och miljömässig hållbarhet. I nybyggnation gäller Miljöbyggnad Silver som miniminivå vilket innebär högt ställda krav på såväl materialval som energieffektivitet i den färdiga byggnaden, säger Johan von Matérn, projektledare på Riksbyggen.

Riksbyggen använder sig av miljöcertifieringssystemet Miljöbyggnad i sin nyproduktion. Detta är ett svenskt miljöcertifieringssystem för byggnader som utgår från svenska miljömål, byggregler samt bygg­ och förvaltningspraxis.

Detaljplanen för Riksbyggens nya kvarter i Västra Ursvik har precis varit ute för samråd. Byggstarten är planerad till 2018.

För mer information:

Stefan Högman, marknadsområdeschef Riksbyggen, 070-279 84 00.
Johan von Matérn, projektledare Riksbyggen, 070-241 03 15.

Bilder