2016-10-27, kl 07:45

Brf Landmärket nominerad i tävlingen Sundbybergs vackraste byggnad

Riksbyggens Brf Landmärket i Sundbyberg har nominerats i tävlingen Sundbybergs vackraste byggnad. Tävlingen arrangeras av tidningen Mitt i Sundbyberg och det är läsarna som ska rösta fram den vackraste byggnaden.

För drygt tio år sedan inledde Riksbyggen tillsammans med Sundbybergs stad utvecklingen av området Sundbyberg Strand vid Bällstaån. När Riksbyggen började diskutera med kommunen om marken betraktades området som kommunens baksida – ett industriområde intill Bällstaviken som nu förvandlats till en framsida. Idag, drygt tio år senare, finns här över 450 bostäder i en mängd olika bostadsformer, från StegEtt-boenden för den som vill in på bostadsmarknaden till vanliga bostadsrätter och seniorboenden.

Brf Landmärket med 64 lägenheter är ett av de projekt som Riksbyggen genomfört vid Sundbyberg Strand.

– Det är fantastiskt roligt att Brf Landmärket, som vi är mycket stolta över, nominerats i tävlingen. Hela projektet i Sundbyberg Strand är ett bra exempel på hur vi inom Riksbyggen arbetar långsiktigt och skapar bostäder för alla och tar ansvar i rollen som samhällsutvecklare, säger Carl-Henrik Appel, regionchef för Riksbyggen i Stockholm/Uppsala.

Läs mer om tävlingen

För mer information:

Carl-Henrik Appel, regionchef för Riksbyggen i Stockholm/Uppsala, 070-539 00 27.