Riksbyggen vinner markanvisning för 150 bostäder i Stenungsund 2016-11-15, kl 10:00

Riksbyggen vinner markanvisning för 150 bostäder i Stenungsund

Det är nu klart att Riksbyggen tillsammans med Liljewall vunnit Stenungsunds kommuns markanvisningstävling för CW Borgs väg. Beslut togs igår av kommunfullmäktige i Stenungsund och Riksbyggen planerar nu att uppföra 150 bostäder fördelade på flera upplåtelseformer i kvarteret.

– Vi är mycket glada och stolta över att Stenungsunds kommun ännu en gång valt att samarbeta med Riksbyggen. Det är ett spännande projekt och nu kan Riksbyggen bidra med fler bostäder till Stenungsund, vilket det är en stor efterfrågan på, säger Martin Linsten, marknadsområdeschef på Riksbyggen.

Riksbyggens planerade fördelning av de 150 bostäderna ser ut så här:

  • Bonum Seniorboende, 60 bostadsrätter. Bonum är Riksbyggens koncept för seniorbostäder och vänder sig till hushåll där minst en person har fyllt 55 år.
  • Trygghetslägenheter i kooperativ hyresrätt, 60 lägenheter.
  • En traditionell Riksbyggen bostadsrättsförening, 30 bostadsrätter.

Kvarteret är beläget nära såväl Stenungsunds stadskärna som goda kommunikationer. Det aktuella kvarteret ligger i gränsen där Stenungsunds ursprungliga skärgårdsbebyggelse möter en småskalig bebyggelse längs CW Borgs väg. Bostadshusens fasader har delats upp i mindre enheter och i olika material som trä och tegel för att skapa en inbjudande variation. Mot norr möts man av en stadsliknande fasad där en levande bottenvåning med lokaler blir samlingspunkt för de boende i området – dessutom med plats för ett kafé.

– Det är väldigt roligt att vi får möjlighet att vara med och utveckla nya bostäder tillsammans med Riksbyggen. Kvarteret kommer att tillföra mycket till stadsmiljön i centrala Stenungsund och bli en övergång mellan centrumbebyggelsen och det traditionella skärgårdssamhället, säger Karl Palmberg, ansvarig arkitekt på Liljewall.

För mer information:

Martin Linsten, marknadsområdeschef Riksbyggen, 070-665 33 44.
Rasmus Edlund, projektchef Riksbyggen, 070-356 44 18.

Bilder