Träffa Riksbyggens Bonum seniorboende på Seniormässan i Älvsjö 2016-10-18, kl 07:40

Träffa Riksbyggens Bonum seniorboende på Seniormässan i Älvsjö

Seniormässan är en inspirationsplats för 55-plussaren och arrangeras 18-20 oktober med utställare inom många olika områden, från boende till resor och skönhet. Bonum seniorboende, Riksbyggens koncept för seniorbostäder, finns på plats under mässan.

Bonum är Riksbyggens koncept för seniorbostäder och vänder sig till hushåll där minst en person har fyllt 55 år. Bostadsrättsföreningens medlemmar får tillgång till individuellt anpassade tjänster. För den som behöver hjälp med något finns en Bonumvärd till hands. Bonumvärden erbjuder en extra hand till de boende eller hjälper till att förmedla tjänster. Är man på semester kan Bonumvärden exempelvis anlitas för att vattna blommorna. I Bonumföreningarna finns också både gemensamhetslokal för födelsedagskalaset och övernattningslägenhet.

Bonumvärden kan också vara en viktig del av det sociala livet i bostadsrättsföreningen. Han eller hon hjälper till att ordna gemensamma aktiviteter och träffar, som grillkvällar, vinprovning eller annat som medlemmarna i föreningen tycker om.

Exempel på tjänster som kan beställas av Bonumvärden:

  • Blomvattning
  • Byta gardiner
  • Flytta möbler
  • Hänga tavlor
  • Följa med på ärenden

Riksbyggen har under senare tid kraftigt ökat sin produktion av bostäder, både hyres- och bostadsrätter. Det gäller även produktionen av seniorbostäder. Här är några exempel på planerade eller påbörjade projekt av seniorbostäder i Stockholm/Mälardalen.

Bonum Brf Trolleberget, 80 bostäder, Sigtuna

Bonum Brf Munktellstaden, 40 bostäder, Eskilstuna

Bonum Brf Björkgläntan, 52 bostäder, Västerås

Bonum Brf Sundemansbacke, 60 bostäder, Västerås

Norrtälje Hamn, omkring 60 bostäder, Norrtälje

Seniormässan arrangeras av Stockholmsmässan, Älvsjö och Bonum seniorboende/Riksbyggen finns i monter B13:29.

För mer information:
Stefan Nilsson, säljledare, 0705-831 586

Bilder