Pressinbjudan: Byggstart för Brf Vildvinet i Kongahälla, Kungälvs centrum 2016-10-17, kl 07:45

Pressinbjudan: Byggstart för Brf Vildvinet i Kongahälla, Kungälvs centrum

Nu är det dags att ta första spadtaget för Brf Vildvinet med 81 lägenheter i Kongahälla, Kungälvs centrum. Brf Vildvinet är den första av fyra bostadsrättföreningar som Riksbyggen ska uppföra i Kongahälla och sammanlagt handlar det om cirka 270 nya lägenheter. Med och tar det första spadtaget är bland annat kommunstyrelsens ordförande i Kungälv, Miguel Odhner (s).

Med 900 nya lägenheter, nya gågator med butiker och ett nytt stort köpcentrum kommer det nya Kongahälla att bli en levande del av Kungälvs stad.

Hållbarhet kommer att vara en grön tråd både i stadsdelen och i projektet Brf Vildvinet som har fått sitt namn från de gröna fasaderna som ska skapa en känsla av att den intilliggande parken följer med in i bostadskvarteret.

– Det känns mycket bra att vi nu kan starta bygget och som långsiktig samhällsutvecklare vara med och utveckla en ny stadsdel i Kungälv, säger Martin Linsten, marknadsområdeschef på Riksbyggen.

Brf Vildvinet kommer att ligga i Kungälvs framtida centrum – med shopping, friluftsliv och kommunikationer inom räckhåll. Riksbyggen kommer att bygga lägenheterna med modern arkitektur, stora balkonger, luftiga planlösningar och teknik som sparar miljö, energi och pengar. Intresset har varit enormt för Brf Vildvinet, samtliga 81 lägenheter utom en är redan sålda. Inflyttningen är planerad att ske under 2018.

– Kongahälla ligger helt rätt, mitt i staden bredvid största handelsinvesteringen i Sverige och ett stenkast från nya resecentrum. Det behövs byggas 700 000 nya bostäder inom de kommande tio åren i Sverige, det handlar om jobben och tillväxten, nu ökar vi farten, säger Miguel Odhner (s) kommunalråd Kungälv. 

Media är varmt välkomna att delta när det första spadtaget tas!

Tid: Torsdagen 20 oktober, kl.11.30
Plats: Byggplatsen, mittemot Ica Maxi parkeringen.

Skicka gärna en föranmälan till margareta.josefsson@riksbyggen.se

För mer information, kontakta:

Martin Linsten, marknadsområdeschef Riksbyggen, 070-665 33 44.
Rasmus Edlund, projektchef Riksbyggen, 070-356 44 18.

Bilder