Riksbyggen skänker 50 000 till Världens Barn 2016-10-07, kl 07:45

Riksbyggen skänker 50 000 till Världens Barn

En trygg bostad är en viktig del i grunden för en bra uppväxt. Riksbyggen vill bidra till att fler barn i fattiga länder kan växa upp i en trygg bostad och skänker 50 000 kronor till Världens Barn-insamlingen.

– Riksbyggen är ett kooperativt företag och solidaritet med människor i en besvärlig situation är sedan starten för 75 år sedan en viktig del av vår företagskultur. Vi vill bidra till att fler barn och unga får de grundläggande behoven tillfredsställda, som en bra bostad, så att de istället kan fokusera på utbildning och utvecklande fritidsaktiviteter, säger Leif Linde, vd för Riksbyggen.

Världens Barn är hela Sveriges gemensamma angelägenhet. Tillsammans kan vi alla vara med och bidra till alla barns rätt till utbildning, hälsa och en värdig framtid. Pengarna som samlas in går bland annat till We Effects arbete för bättre bostäder för familjer i Paraguay. I den fattiga stadsdelen Los Bañados utanför Paraguays huvudstad Asunción hjälper We Effect till med att bilda bostadskooperativ som gör att familjer kan lämna sina livsfarliga plåtskjul och flytta in i trygga bostäder.

Världens Barn är ett samarbete mellan Radiohjälpen, 22 välkända organisationer, SVT och SR P4. Mer än hundra projekt runt om i världen får stöd varje år. Förra året samlades cirka 80 miljoner kronor in. Årets stora insamlingsdagar äger rum den 1 och 8 oktober.

Fredag den 7 oktober sänds Världens Barn-galan i SVT1 kl 20.00.

Riksbyggen stödjer även barn och unga i Sverige, till exempel genom att vara en av flera huvudpartners till Läxhjälpen. Läxhjälpen är en icke-vinstdrivande stiftelse som med finansiering från näringslivet bedriver gratis, resultatfokuserad läxhjälp i socioekonomiskt utsatta områden.

För mer information:

Leif Linde, vd Riksbyggen, telefon 08-698 41 01

Bilder