Pressinbjudan: Riksbyggen tar första spadtaget för 48 seniorbostäder i Åby 2016-10-05, kl 07:40

Pressinbjudan: Riksbyggen tar första spadtaget för 48 seniorbostäder i Åby

Nu startar Riksbyggen byggandet av Bonum Brf Furuhöjden i Åby utanför Norrköping med ett första spadtag den 10 oktober. Det första spadtaget tas bland annat av Kikki Liljeblad, kommunalråd (s) i Norrköping med ansvar för samhällsbyggnadsfrågor.

På en lummig skogstomt i Åby, en mil utanför Norrköping, uppför Riksbyggen Bonum Brf Furuhöjden. Det finns en mycket stor efterfrågan på seniorbostäder och Riksbyggen uppför nu 48 ljusa och tröskelfria lägenheter med parkettgolv. På markplan i de tre husen skapar Riksbyggen en gemensamhetslokal, ett miljörum och en övernattningslägenhet för släkt eller vänner på långväga besök.

Bonum är Riksbyggens koncept för seniorbostäder och vänder sig till hushåll där minst en person har fyllt 55 år. Bostadsrättsföreningens medlemmar får tillgång till individuellt anpassade tjänster. För den som behöver hjälp med något finns en Bonumvärd till hands. Bonumvärden erbjuder en extra hand till de boende eller hjälper till att förmedla tjänster. Är man på semester kan Bonumvärden exempelvis anlitas för att vattna blommor och skicka posten.

Till skillnad från många andra byggföretag försvinner inte Riksbyggen när husen väl står färdiga. Vi stannar alltid kvar och tar hand om förvaltningen. Riksbyggen är en av Sveriges största fastighetsförvaltare. Sammanlagt förvaltar Riksbyggen 176 000 bostadsrätter och 100 000 hyresrätter på cirka 400 orter runt om i landet.

Läs mer om Bonum Brf Furuhöjden

Media är varmt välkomna att delta i samband med det första spadtaget tas!

Programmet börjar klockan 12.00 och under den kommande timmen blir det spadtag och tal blandat med mingel, mat och dryck. Spadtaget tas av Kikki Liljeblad, kommunalråd, Göran Lundström, vd Åhlin & Ekeroth Byggnads AB och Eric Stuart, affärsområdeschef Riksbyggen.

Dag och tid: 10 oktober kl 12.00.

Plats: Holms väg i Åby

För mer information:
Katarina Tham, säljare Riksbyggen, 011-21 95 07.
Katarina.tham@riksbyggen.se

Bilder