Premiär för nya Öppet hus - en fullmatad tidning om allt som rör boendet 2016-10-05, kl 07:45

Premiär för nya Öppet hus - en fullmatad tidning om allt som rör boendet

I dagarna skickas Riksbyggens nya tidning Öppet hus ut. Tidningen har gjorts om från grunden och i det första numret får läsarna bland annat ta del av David Lagercrantz ständiga hemlängtan, ett reportage om byggboom och bostadsbrist och hur man fixar ordning och reda i hallen.

Tidningen vänder sig till de cirka en halv miljon människor som bor i bostäder som förvaltas av Riksbyggen samt personer som anmält intresse för att bo i Riksbyggen.

– Det ska bli mycket spännande att se reaktionerna på den nya tidningen. Med nya Öppet hus vill vi att läsaren både ska få nya kunskaper om bostadspolitik men även få ”sköna tips för hemmet”, säger Britta von Schoultz, kommunikationschef på Riksbyggen.

Tanken är att innehållet ska inspirera, underhålla och bidra till kunskap i alla frågor som rör boendet och hemmet. Öppet hus ges ut fyra gånger om året med en upplaga på 250 000 exemplar. Nya Öppet hus produceras av Vi Media AB.

– Boendet är en stor del av våra liv och påverkar i stor utsträckning både hur vi mår och privatekonomin. Med en angelägen och engagerande tidning hoppas vi kunna bidra med kunskap och tips på ett lättillgängligt sätt, säger Britta von Schoultz.

Riksbyggen har ända sedan starten 1940 haft rollen som samhällsutvecklare. Under 2015 antog Riksbyggen en ny strategisk inriktning som bland annat innebär en fördubbling av bostadsbyggandet och en ny företagsidé: att skapa hållbara och attraktiva boenden för alla. Detta som ett led i arbetet med att bidra till en lösning på bostadskrisen i Sverige.

Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare. Sammanlagt förvaltar Riksbyggen 176 000 bostadsrätter och 100 000 hyresrätter samt ett stort antal kommersiella och offentliga fastigheter.

För mer information:
Britta von Schoultz, kommunikationschef på Riksbyggen, 0708-63 99 16.

Bilder