Riksbyggen arrangerar utbildnings- och utvecklingsresa för bostadsrättsstyrelser 2016-09-28, kl 07:45

Riksbyggen arrangerar utbildnings- och utvecklingsresa för bostadsrättsstyrelser

Över 300 styrelseledamöter från olika bostadsrättsföreningar kommer i helgen att tillbringa ett dygn tillsammans till havs för att lära sig mer om styrelsearbete och samtidigt möta flera av Riksbyggens avtalsleverantörer. Det är bostadsrättsföreningarnas intresseföreningar i mellersta Sverige som i samverkan med Riksbyggen står för arrangemanget.

– Vår ambition är att erbjuda föreningarna en ”inspirationskick”, genom matnyttiga seminarier, erfarenhetsutbyte med andra i samma roll och möten med utvalda leverantörer med förmånliga erbjudanden. Som styrelseledamot är man med och tar ansvar både för föreningen och det som är den största investeringen för många privatpersoner – den egna bostaden. Det är därför jätteviktigt att ledamöterna ges utrymme att fylla på med både kunskap och inspiration för sitt uppdrag, säger Staffan Eklund, chef för Riksbyggens föreningsverksamhet.

Drygt 300 styrelseledamöter från de mellersta delarna av Sverige kommer att delta under resan. Seminarierna går under huvudrubrikerna Trygghet & Säkerhet, Fastigheten, Styrelsen och Hållbarhet.

- Våra bostadsrättsföreningar har efterfrågat den här typen av sammankomster, där man kan åka flera tillsammans och få del av ett smörgåsbord av kunskap och samtal kring styrelsearbetet. Jag tror att man kommer hem stärkt i sitt viktiga uppdrag. Det är också roligt att det finns så mycket i programmet som berör hållbarhetsfrågorna, det är verkligen aktuellt, säger Gunilla Axelsson, ordförande i Intresseföreningen i Linköping.

Hållbarhetsfrågorna är ett genomgående tema för resan. Det handlar långt ifrån bara om miljön utan även om att skapa en ekonomisk och social hållbarhet. Med på resan är bland annat Riksbyggens hållbarhetschef Charlotta Szczepanowski som berättar om praktiskt arbete för att både spara miljö och pengar i bostadsrättföreningen.

Under resan har deltagarna tillgång till en leverantörsmässa där elva av Riksbyggens avtalsleverantörer ställer ut sina produkter och tjänster riktade direkt eller indirekt till bostadsrättsföreningar. Med på mässan är:

TV/Bredband – ComHem & Telia
Förnybar el – Bixia & Luleå Energi
Elladdstolpar – ChargeStorm
Besiktningar – Dekra
Ledbelysning – Ahlsell 
Hjärtstartare – Procurator
RB försäkring – Osséen Försäkringsmäklare Syd AB 
Hisservice – Kone 
Tvättstugeutrustning – PODAB 

Resan går av stapeln 2-3 oktober.

För mer information:
Staffan Eklund, föreningschef, 070-694 60 96

Ramprogram för seminarierna:

Trygghet & Säkerhet
Att skapa ett tryggt boende handlar både om hur vi förebygger skador och olyckor och hur vi skapar goda relationer. Hur jobbar vi med försäkringsfrågor? Vad säger egentligen lagen om andrahandsuthyrning?

Fastigheten
Brf-styrelserna är anförtrodda att ansvara för sina medlemmars kanske största livsinvesteringar, sitt boende. Som fastighetsägare behöver vi därför ha koll på både löpande driftskostnader och långsiktigt underhåll. Hur kan vi få hjälp med det?

Styrelsen
En brf-styrelse behöver både sakkunskap och engagemang, men också arbetsformer som driver föreningen framåt. Hur kan styrelsearbetet organiseras så att vi blir mer effektiva och jobbar strategiskt?

Hållbarhet
En långsiktigt hållbar bostadsrättsförening förutsätter att vi kan kombinera ekonomisk, miljömässig och social hållbarhet. Hur kan vi framtidssäkra vår förening?

Bilder