Riksbyggen tar första spadtaget för 44 seniorbostäder i Västra Hamnen 2016-09-23, kl 07:30

Riksbyggen tar första spadtaget för 44 seniorbostäder i Västra Hamnen

I bästa läge sätter nu Riksbyggen igång byggandet av Bonum Brf Ankaret i Västra Hamnen, 44 seniorbostäder med närhet till såväl hav som stadspuls. Det första spadtaget tas den 30 september av bland annat av Milan Obradovic, ordförande Tekniska nämnden, Malmö stad och Leif Linde, vd Riksbyggen.

– Brf Ankaret byggs i det moderna och miljösmarta kvarteret Sjöfararen som har blivit en internationell förebild för hållbar stadsutveckling. Genom att skapa attraktiva bostadslösningar för personer som är 55+ vill vi även bidra till att öka rörligheten på bostadsmarknaden i Malmö, säger Ulrika Nyström, regionchef på Riksbyggen i södra Sverige.

Bonum är Riksbyggens koncept för seniorbostäder och vänder sig till hushåll där minst en person har fyllt 55 år. Bostadsrättsföreningens medlemmar får tillgång till individuellt anpassade tjänster. För den som behöver hjälp med något finns en Bonumvärd till hands.

– Bonumvärden erbjuder en extra hand till de boende eller hjälper till att förmedla tjänster. Är du ute med båten eller på semester kan Bonumvärden exempelvis anlitas för att vattna blommor och skicka posten. Självklart kan du också få hjälp till enklare vardagstjänster, berättar Ulrika Nyström.

Satsning i Västra Hamnen är ett bra exempel på Riksbyggens roll som samhällsutvecklare och målsättning att bygga bostäder riktade till många olika målgrupper. Förutom Brf Ankaret uppför Riksbyggen i Västra Hamnen:

Brf Blinkfyren som består av 41 lägenheter med 1-5 rum och kök. Bostäderna fördelas på två huskroppar, dels ett tornhus om 9 våningar, dels ett 5-våningshus.

Brf Livbojen byggs enligt Riksbyggens koncept StegEtt. Det innebär 49 smarta, moderna och välplanerade lägenheter med 1 eller 2 rum och kök.

Riksbyggen nyproducerar bostadsrätter såväl som hyresrätter och är en av Sveriges största fastighetsförvaltare. Sammanlagt förvaltar Riksbyggen 176 000 bostadsrätter och 100 000 hyresrätter samt ett stort antal offentliga och kommersiella fastigheter.

Media är varmt välkomna att delta i samband med det första spadtaget tas!

Programmet börjar klockan 12.00 och under den kommande timmen blir det spadtag och tal blandat med mingel, mat och dryck.

Dag och tid: 30 september kl 12.00.

Plats: Bomgatan (vid bodetableringen).

Skicka gärna en föranmälan till: petra.greby@riksbyggen.se

För mer information:

Ulrika Nyström, regionchef Riksbyggen, 040-10 94 68
Jon Ossler, marknadsområdeschef Bonum Seniorboende Syd, 040-10 94 67

Bilder