Derbo Förvaltning AB – nytt förvaltningsuppdrag för Riksbyggen 2016-09-15, kl 07:50

Derbo Förvaltning AB – nytt förvaltningsuppdrag för Riksbyggen

Riksbyggen sköter från 1 september den ekonomiska förvaltning åt Derbo Förvaltning AB (Derbo) samt ett flertal fastigheter som Derbo förvaltar för Equmeniakyrkans räkning. I uppdraget ingår även skötsel och drift av större delar av Derbos fastighetsbestånd.

Derbo, som ägs av Equmeniakyrkan, har ett fastighetsbestånd som omfattar kommersiella lokaler med kontor, lager, hotell & restaurang samt bostäder.

– Vi är mycket glada över avtalet med Derbo. Med vår breda kompetens från ekonomisk förvaltning och erfarenhet av att ta hand om olika typer av fastigheter hoppas vi kunna ge bästa service och stöd till Derbo i allt som rör deras fastigheter, säger Michael Bernzon, chef för Riksbyggens Rikskundenhet.

Att Riksbyggen har verksamhet på över 400 orter runt om i Sverige är också en stor fördel då Derbosfastigheter finns på många olika platser.

– Det gör att Riksbyggen kan erbjuda en effektiv förvaltningslösning med hög kompetens, oavsett geografisk ort, säger Michael Bernzon.

Riksbyggen är en av Sveriges största fastighetsförvaltare. Sammanlagt förvaltar Riksbyggen 176 000 bostadsrätter och 100 000 hyresrätter samt ett stort antal kommersiella fastigheter.

– Vi är glada att få Riksbyggen som förvaltare och att vi uppskattar Riksbyggen som dels har ett långsiktigt perspektiv dels finns inom den idéburna sektorn. Båda dessa egenskaper stämmer väl med Derbos och Equmeniakyrkans målsättning, säger Christer Eggefors, vd, Derbo Förvaltning AB.

För mer information:
Michael Bernzon, chef för Riksbyggens Rikskundenhet, 08-602 36 96

Bilder