Riksbyggens Mattias Hindfelt nominerad till Årets CIO 2016-09-02, kl 09:00

Riksbyggens Mattias Hindfelt nominerad till Årets CIO

Sedan 2005 utser CIO Sweden/Accenture Årets CIO. I år är Mattias Hindfelt, CIO på Riksbyggen, en av de nominerade till den hedervärda utnämningen.

– Riksbyggen är i förhållande till sin storlek långt framme när det gäller at hitta nya och innovativa digitala lösningar. Det känns fantastiskt roligt att vårt arbete inom det digitala området uppmärksammas, säger Mattias Hindfelt.

Som ett exempel var Riksbyggen först ut med att använda drönare i sin fastighetsförvaltning. Drönarna används för att inspektera fasader och tak vilket både är kostnadsbesparande och bidrar till en bättre arbetsmiljö för Riksbyggens medarbetare.

– Riksbyggen är en långsiktig samhällsutvecklare som under de senaste åren kraftigt ökat sin bostadsproduktion. Både när det gäller att bygga och förvalta bostäder är hållbarhetsfrågorna centrala för oss och där är digitalisering en viktig del i framtidens innovativa lösningar, säger Mattias Hindfelt.

Vinnaren kommer att utses den 19 december på CIO Awards. Fram till dess kommer de nominerade att genomgå en noggrann utvärderingsprocess. Förra årets vinnare var Mats Hultin, CIO på SAAB.

Läs mer om tävlingen

För mer information:

Mattias Hindfelt, CIO Riksbyggen, 0706-77 81 61

Bilder