Riksbyggen startar nytt marknadsområde i norra Sverige 2016-09-02, kl 11:30

Riksbyggen startar nytt marknadsområde i norra Sverige

För att kunna öka tempot i produktionen av nya bostäder i norra Sverige startar Riksbyggen nu ett nytt marknadsområde. Målsättningen är att leverera 200 nya bostäder årligen och sätet för marknadsområdet blir i Umeå.

Det nya marknadsområdet sträcker sig från Sundsvall i söder till Kiruna i norr.

– Det här är en långsiktig satsning som vi har förberett under flera års tid. Den långsiktiga målsättningen är att det nya marknadsområdet ska kunna leverera cirka 200 bostäder årligen, säger Carl-Henrik Appel, regionchef för Riksbyggen Bostad Stockholm/Norr.

Just nu utvecklar Riksbyggen bostäder i olika skeden av processen i Umeå, Luleå och Skellefteå. Dessutom pågår samtal med kommuner och markägare i Kiruna, Gällivare, Östersund och Sundsvall med målet att även på dessa orter kunna erbjuda bostäder.

– Marknadsområdeskontoret kommer att ligga i Umeå men vi ska även ha medarbetare placerade på andra orter, till exempel i Luleå och Sundsvall. Personalstyrkan har utökats från två till sex personer de senaste åren och vi siktar på att rekrytera ytterligare fyra medarbetare de närmaste tolv månaderna, säger Carl-Henrik Appel.

Chef för det nya marknadsområdet blir Lars Lundgren.

– Efterfrågan på bostäder är större än på väldigt länge på många av orterna inom marknadsområde Norr. Att vi som samhällsutvecklare kan möta efterfrågan och redan nästa år erbjuda bostäder på flera av dessa orter är en mycket bra start för vår långsiktiga satsning i norra Sverige, säger Lars Lundgren.

För mer information:

Lars Lundgren, marknadsområdeschef Norr, 076-8373507
Carl-Henrik Appel, regionchef för Riksbyggen Bostad Stockholm/Norr, 070-593 00 27

Bilder