Tornet byggstartar 77 nya hyresrätter i centrala Helsingborg 2016-08-25, kl 15:00

Tornet byggstartar 77 nya hyresrätter i centrala Helsingborg

Spaden har nu satts i marken för byggandet av kvarteret Lampan i Helsingborg, nära Olympia arenan. Fastighetsbolaget Tornet, som Riksbyggen är delägare i, kommer att uppföra ett hus med sex våningar och 77 hyresrätter med inflyttning under 2018.

– Det känns fantastiskt roligt att vi nu är i gång med bygget. Det är ett mycket bra läge i korsningen Munkavägen/Skånegatan, strax väster om det gröna cykelstråket utmed Skolängen och med ett kort avstånd till Helsingborg centrum, säger Göran Wendel, vd på Tornet.

Det första spadtaget togs den 23 augusti. På plats och grävde var Christian Orsing, kommunalråd i Helsingborg (M), Karin Sterte, exploateringschef, Kristina Magnusson, stadsbyggnadsdirektör och Göran Wendel, vd Tornet.

Lägenheterna ligger nära den livliga Stenbocksgatan med caféer och kollektivtrafik och med tyst innemiljö. I närheten finns också vårdcentral, sjukhus, tandläkare och hela Olympiaområdets sport- och idrottsanläggningar.

Kvarteret Lampan består av 6 våningar med totalt 77 lägenheter, från ett rum och kök på 28 kvm till tre rum och kök på 79 kvm. Flertalet lägenheter kommer vara två rum och kök om 54,6 kvm. Samtliga lägenheter kommer att ha balkong.

Det blir en hög standard i alla lägenheter. I alla lägenheter finns parkettgolv, kaklade badrum samt både tvättmaskin och torktumlare.

– Det blir små men välplanerade lägenheter med hållbara materialval till rimliga boendekostnader. Ett mycket attraktivt boende i centrala Helsingborg, med andra ord, säger Göran Wendel.

Tornet ägs av Riksbyggen, Folksam, Peab och Balder.

För mer information:

Göran Wendel, vd Tornet, 0705-565759

Bilder