2016-08-18, kl 07:45

Pressinbjudan: Dags för Riksbyggens stranddagar i Sundbyberg

I dagarna tre kommer Riksbyggen att berätta om stadsutvecklingsprojektet Sundbyberg Strand, från industriområde till en stadsdel med boendeformer för alla. Stranddagarna inleds den 23 augusti och under invigningen deltar bland annat Alf Karlsson, statssekreterare hos bostadsminister Peter Eriksson och Mikael T. Eriksson (M), kommunstyrelsens ordförande i Sundbyberg.

För drygt tio år sedan inledde Riksbyggen tillsammans med Sundbybergs stad utvecklingen av området Sundbyberg Strand vid Bällstaån. När Riksbyggen började diskutera med kommunen om marken betraktades området som kommunens baksida – ett industriområde intill Bällstaviken som nu förvandlats till en framsida. Idag, drygt tio år senare, finns här över 450 bostäder i en mängd olika bostadsformer, från StegEtt-boenden för den som vill in på bostadsmarknaden till vanliga bostadsrätter och seniorboenden. Under sommaren blev den sista delen klar när Riksbyggen tillsammans med fastighetsbolaget Tornet kunde inviga 58 nya hyresrätter i Sundbyberg Strand.

– Det känns fantastiskt roligt att vi nu gått i mål med de sista delarna i Sundbyberg Strand. Hela projektet är ett bra exempel på hur vi inom Riksbyggen arbetar långsiktigt och skapar bostäder för alla och tar ansvar i rollen som samhällsutvecklare. Vi är också mycket glada för det fina samarbete som vi haft med Sundbybergs stad genom hela projektet säger Carl-Henrik Appel, regionchef för Riksbyggen i Stockholm/Uppsala.

Det blir tre dagar med lunchseminarier i Marabouparken om hur vi kommer att bo i framtiden, om att bygga långsiktigt för hållbarhet och om varför Riksbyggen engagerar sig för att få fler nyanlända i arbete.

Invigning med tal av Alf Karlsson, statssekreterare hos bostadsminister Peter Eriksson, Mikael T. Eriksson (M), kommunstyrelsen ordförande i Sundbyberg och Leif Linde, vd Riksbyggen sker den 23 augusti kl 12.00. Plats: Marabouparken, Löfströmsvägen 8, Sundbyberg.

Den 23 augusti kommer kommunledningen att cykla tillsammans med Riksbyggen på en rundtur i Sundbyberg och besöker områden som Riksbyggen har eller håller på att utveckla. Cykelturen avslutas vid Marabouparken cirka 11.15 – 11.30. I samband med att cykelturen avslutas finns möjlighet att ta bilder på cyklisterna.

Dagligt program 23-25 augusti:

Plats: Marabouparken, Löfströmsvägen 8, Sundbyberg

kl. 11.30
Lunchbuffé

(23 augusti kl. 12.00: Invigning)

kl. 12.15
Seminarium - se bifogat program

kl. 13.15-15.00
Riksbyggen visar sin utställning om projektet Sundbyberg Strand.

Kl 13.20
Första båtturen avgår från Marabouparken till Sundbyberg Strand.

Från kl 13.25
Guidad tur genom området Sundbyberg Strand. Samling vid bryggan vid Bällstaån nedanför Hamngatan 32.

Detaljerat program för respektive dag finns i bifogat dokument.

Journalister är varmt välkomna att delta under stranddagarna!

Skicka gärna en föranmälan till malin.bergman@riksbyggen.se

För mer information:
Carl-Henrik Appel, regionchef för Riksbyggen i Stockholm/Uppsala, 070-539 00 27
Malin Bergman, projektledare för stranddagarna, 08-698 41 94