Pressinbjudan: Byggstart för 50 toppmoderna seniorbostäder i Limhamn 2016-06-15, kl 13:00

Pressinbjudan: Byggstart för 50 toppmoderna seniorbostäder i Limhamn

Den 21 juni tas det första spadtaget för Riksbyggens Brf Vågmästaren i Limhamn, ett Bonum seniorboende med 50 lägenheter. Spadtaget tas bland annat av Milan Obradovic, kommunalråd och ordförande i Tekniska nämnden, Malmö Stad och Mårten Lilja, vice vd Riksbyggen och chef för affärsområde Bostad.

Bonum är Riksbyggens koncept för seniorbostäder och vänder sig till hushåll där minst en person har fyllt 55 år. Bostadsrättsföreningens medlemmar får tillgång till individuellt anpassade tjänster. För den som behöver hjälp med något finns en Bonumvärd till hands och som kan hjälpa till med allt från att byta lampa till att gå ut med hunden om man är sjuk.

– Bonum Brf Vågmästaren är ett av flera byggen av seniorbostäder som vi under en kort tid kunnat starta i Malmö med omnejd. Det är glädjande med tanke på den stora efterfrågan som finns på den här typen av boende. Riksbyggens roll som samhällsutvecklare är att svara mot de behov som finns och skapa attraktiva och hållbara boenden för alla, säger Mårten Lilja vice vd Riksbyggen och chef för affärsområde Bostad.

Bonum Brf Vågmästaren får ett lugnt läge norr om systerföreningen Bonum Brf Våghuset, som uppfördes 2014, och föreningarna kommer att dela innergård. Brf Vågmästaren kommer att få vackra, ljusa och toppmoderna lägenheter om 33-104 kvm. Till de flesta lägenheter finns balkong eller uteplats, många med soligt läge ut mot den trevliga innergården.

– Malmö växer snabbt och det finns en stor efterfrågan på alla typer av bostäder under många år framöver. Jag ser positivt på att fler satsar på att bygga seniorboende som kan erbjuda äldre trygga och anpassade bostäder till rimligt pris, säger Milan Obradovic, kommunalråd och ordförande i Tekniska nämnden, Malmö Stad.

Limhamn tillhör stadsområde Väster i Malmö. Bibliotek, konsthall, Systembolag och vårdcentral och annan service finns i centrum. Kollektivtrafiken fungerar bra, flera bussar kör in till centrala Malmö och till Hyllie där tågen går vidare till bland annat Kastrup, Köpenhamn, Lund och Helsingborg.

I samband med att det första spadtaget tas blir det tal, mingel och mat.

Media är varmt välkomna att delta!

Dag och tid: 21 juni kl 12.00
Plats: Korsningen Limhamnsvägen/Övägen (se karta nedan) 

Skicka gärna en föranmälan till petra.greby@riksbyggen.se

För mer information:

Mårten Lilja, vice vd Riksbyggen och chef Affärsområde Bostad, 08-698 42 18
Ulrika Nyström, regionchef Riksbyggen, 040-10 94 68
Jon Ossler, marknadsområdeschef Bonum Seniorboende, 040-10 94 67

Bilder