Pressinbjudan: Nu tas första spadtaget för 82 hyresrätter i Högdalen 2016-06-01, kl 07:45

Pressinbjudan: Nu tas första spadtaget för 82 hyresrätter i Högdalen

Nu är det dags att ta första spadtaget för kvarteret Valvankaret i Högdalen. Här kommer Riksbyggen i samarbete med IF Metall att uppföra 82 hyresrätter. Det första spadtaget tas bland annat av Elin Olsson, ordförande i Exploateringsnämndens strategiråd, Stockholms stad, Leif Linde, vd Riksbyggen och Gunilla Gustavsson, enhetschef på IF Metall.

– Det känns fantastiskt bra att sätta spaden i marken med tanke på det mycket stora behovet som finns av fler hyresrätter i Stockholmsregionen. Riksbyggen inledde under 2015 en satsning på nyproduktion av hyresrätter och vi bygger redan hyresrätter på flera ställen runt om i Stockholm, säger Leif Linde, vd för Riksbyggen.

Projektet har utvecklats och kommer att uppföras av Riksbyggen. IF Metall och Riksbyggen kommer att äga det färdigställda bostadsprojektet tillsammans. Riksbyggen uppför ett punkthus med 14 våningar som omfattar 82 småbostäder fördelat på 27 ettor, 54 tvåor och en fyra. Huset har också två souterrängplan med garage för bilar och cyklar. 

Projektet ingår i ett större planprogram för förtätning av Högdalen och byggnaden är utformat för att passa in i den befintliga bebyggelsen från 1950- och 60-talen. En viktig förutsättning för projektet har varit certifiering enligt Miljöbyggnad Silver för att minska klimatpåverkan, vilket bland annat innebär en mycket låg energiförbrukning.

Riksbyggen satsar även på miljövänliga transporter. Det låga antalet bilplatser kompenseras därför med bra cykelgarage, bokningsbara lastcyklar, elcykel-pool och en gemensam bilpool. Stora krav ställs också på att använda giftfria och återvinningsbara byggmaterial.

– Kvarteret Valvankaret blir ett värdefullt tillägg i Högdalen med många nya och moderna hyresrätter. Smarta mobilitetslösningar och miljösmart och giftfritt byggande är framtidssatsningar för en stad som växer som aldrig förr, säger Elin Olsson, ordförande i Exploateringsnämndens strategiråd, Stockholms stad

Inflyttning är beräknad till december 2017. Arkitekter är Alessandro Ripellino Arkitekter och totalentreprenör Serneke i samverkan med Riksbyggen. Fastigheten kommer att förvaltas av Riksbyggen men ägas gemensamt med IF Metall.

Media är varmt välkomna att delta!

Vi bjuder på en lättare lunch i samband med spadtaget.

Dag och tid: tisdag 7 juni, klockan 12.00

Plats: Sjösabrinken 1-3, Högdalen, SERNEKE etablering.

Skicka gärna en föranmälan till kourous.nabavieh@riksbyggen.se

För mer information:

Leif Linde, vd Riksbyggen, 08-698 41 01
Carl-Johan Hansson, chef AO Fastigheter, Riksbyggen, tel 08-698 41 08

Bilder