Nu får Nyköping stadsradhus på Brandholmen 2016-06-01, kl 06:00

Nu får Nyköping stadsradhus på Brandholmen

Det behövs fler bostäder i Nyköping som har en inflyttning på cirka 700 personer årligen. Riksbyggen bygger nu 34 stadsradhus i prisbelönt design på Brandholmen. Byggstarten planeras till hösten men säljstarten för bostadsrättsradhusen i Brf Skeppsbyggaren har precis inletts.

Stadsradhusen är en hett eftertraktad boendeform även i storstäderna, och nu kommer ett område av den typen att byggas i Nyköping. Designen på husen är en utvecklad kopia på de stadsradhus som byggdes för 12 år sedan i kvarteret Smörblomman vid Nytorget i Nyköping. De husen belönades år 2005 med Sveriges arkitekter Södermanlands arkitekturpris för sin goda arkitektur och det moderna formspråket.

Brandholmen är stadsdelen vid Stadsfjärden och inloppet till Nyköpings hamn. Området, som är beläget ett par kilometer från centrum, har vuxit under flera år, men natur- och skärgårdskänslan är helt intakt. Här finns också närheten till skola och sportanläggningen Rosvalla med ishallar, fotbollsplaner, bowlinghall, tennishall, småbåtshamnar, restauranger och gym.

– Efterfrågan på bostäder i Nyköping är stor. Därför känns det bra att ge Nyköpings bostadsintressenter möjligheter till ett boende som är naturnära stadsnära och rymligt, som många efterfrågar idag. Att det dessutom blir i prisbelönt design från ett tidigare Nyköpingsbygge gör det extra roligt, säger Johan Wagner, projektledare, Riksbyggen.

Två radhustyper kommer att byggas. Atrium-radhusen, med trädgård på framsidan och baksidan, och stadsradhusen med trädgård på framsidan och en takterrass på tredje våningen. Storleken på radhusen är av det större slaget med fyra till fem rum och kök.

Säljstarten har precis inletts och kan du läsa mer om projektet här.

För mer information kontakta:
Johan Wagner, projektledare, Riksbyggen, 0155-774 09
johan.wagner@riksbyggen.se

Bilder