En av Stockholms största bostadsrättsföreningar till Riksbyggen 2016-04-28, kl 07:00

En av Stockholms största bostadsrättsföreningar till Riksbyggen

Brf Fredhäll, med 800 lägenheter och 57 lokaler, har tecknat ett treårigt avtal med Riksbyggen för Teknisk förvaltning och Drift & Skötsel med start den 1 maj. Föreningen är en av Stockholms tio största bostadsrättsföreningar.

– Riksbyggen kunde erbjuda både struktur och rutiner i kombination med en flexibilitet som passar vår organisation, vilket var avgörande för oss vid val av ny förvaltare. Genom Riksbyggens kompetens när det gäller hållbar utveckling och energioptimering ser vi också en stor utvecklingspotential för föreningen, säger Emelie Linheden, styrelseledamot i Brf Fredhäll och ansvarig för upphandlingen.

Brf Fredhäll ligger på Kungsholmen i Stockholm. Riksbyggen har tecknat ett treårigt avtal för Teknisk förvaltning och Drift & Skötsel med start den 1 maj. 

– Det är fantastiskt roligt att vi på Riksbyggen har fått förtroendet att förvalta en av Stockholms största föreningar. Vårt kundteam är i full gång med implementeringen av uppstarten av uppdraget och tillsammans med styrelsen ska vi framöver arbeta gemensamt med att skapa en långsiktig och värdehöjande fastighetsförvaltning för Brf Fredhäll, säger Cecilia Torhult, marknadsområdeschef för Riksbyggen i Stockholm.

Förutom 800 lägenheter finns även 57 lokaler i föreningen. Ett önskemål från föreningen är att Riksbyggen ska hjälpa till i arbetet med att ta in lämpliga hyresgäster och skapa ett levande område för de boende med kaféer och restauranger med mera.

Riksbyggen är en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggen förvaltar cirka 175 000 bostadsrätter i 2 755 bostadsrättsföreningar runt om i landet. 1599 av dessa bostadsrättsföreningar är också andelsägande föreningar i Riksbyggen. Dessutom förvaltar Riksbyggen nästan 100 000 hyresrätter.

Riksbyggen förvaltar i Stockholm ca 250 bostadsrättsföreningar och 50 kommersiella fastighetsägare. Ungefär hälften av bostadsrättsföreningarna är andelsägande föreningar i Riksbyggen.

För mer information:

Cecilia Torhult, marknadsområdeschef för Riksbyggen i Stockholm, 08-602 37 81
Emelie Linheden, styrelseledamot i Brf Fredhäll, 076-637 36 54

Bilder