Riksbyggen bygger 150 lägenheter i Malmös gamla Polishus 2016-04-26, kl 16:30

Riksbyggen bygger 150 lägenheter i Malmös gamla Polishus

Riksbyggen har förvärvat en av Malmös mest spännande fastigheter, det före detta Polishuset i kvarteret Kamelen vid Davidshallstorg. Nu planerar Riksbyggen för 120-150 nya lägenheter i ett av Malmös absolut bästa lägen.

Det kommer att bli både vanliga bostadsrätter samt Bonum seniorboenden fördelat i 2-3 bostadsrättsföreningar. Säljare är Söderport Fastigheter, till lika delar ägt av AB Sagax och Hemfosa Fastigheter AB.

– Vi är mycket glada över den unika möjlighet som vi nu får att skapa boenden utöver det vanliga på en av Malmös kanske mest attraktiva adresser. Det är också med stor ödmjukhet som vi tar oss denna anrika fastighet där vi vill kombinera ett toppmodernt boende med vingslag från forna tider, säger Ulrika Nyström, regionchef för Riksbyggens Affärsområde Bostad i södra Sverige.

Davidshallstorg ligger i centrala Malmö men är ändå lugnt och med en blandning av tradition, hipp och klass som tilltalar de flesta vare sig man bor i Malmö eller är på besök. Torget kantas av vackra bostadshus från förra seklet, varav några uppförda av byggmästaren och formgivaren Eric Sigfrid Persson.

Före detta Polishusets entréfasad dominerar torget likt en mangårdsbyggnad. Polishuset, fastigheten Kamelen 14, uppfördes i början av 1930-talet och har fram till våren 2015 haft en och samma funktion.

– Förvärvet av gamla Polishuset är ett bra komplement till våra övriga projekt i Malmö och visar att Riksbyggen kan producera bostäder för många olika målgrupper, från StegEtt-lägenheter till seniorboenden, säger Ulrika Nyström.

Riksbyggen producerar förutom bostadsrätter även hyresrätter i Malmö. Lägenheterna i Polishuset kommer att variera i storlek och utförande. Säljstart förväntas ske under 2017.

Riksbyggen har sedan tidigare erfarenhet av att förvandla anrika fastigheter till hållbara och attraktiva boenden. Ett sådant exempel är ombyggnaden av före detta Beckomberga sjukhus i Bromma utanför Stockholm. Hållbarhet går som en röd tråd genom hela Beckomberga-bygget

För mer information kontakta:

Ulrika Nyström, regionchef Riksbyggen, 040-10 94 68

Bilder