Säljstart för Riksbyggens Brf Ankaret, Västra Hamnen 2016-04-26, kl 07:45

Säljstart för Riksbyggens Brf Ankaret, Västra Hamnen

Nu är det klart med både bygglov och säljstart för Riksbyggens Brf Ankaret i Västra Hamnen, Malmö, ett Bonum seniorboende med 44 lägenheter. Huset får sex våningar plus en takvåning med bostadsrätter i varierande storlekar och ligger i kvarteret Sjöfararen.

– Det finn en stor efterfrågan på seniorbostäder i Malmö. Riksbyggen är samhällsutvecklaren och genom att bygga fler seniorbostäder bidrar till att få fram attraktiva bostadslösningar för personer som är 55+ vilket i sin tur ökar rörligheten på bostadsmarknaden, Ulrika Nyström, regionchef för Riksbyggens Affärsområde Bostad i södra Sverige.

I Västra Hamnen arbetar Malmö stad aktivt tillsammans med byggherrarna med olika klimatlösningar och stadsdelen har blivit en internationell förebild för hållbar stadsutveckling. För de boende i seniorhuset ska det exempelvis vara enkelt att klara sig utan egen bil, och till varje lägenhet hör bland annat tio års medlemskap i bil- och lådcykelpool.

Byggstarten är planerad till september och beräknad inflyttning i maj 2018. Bygglov beviljades den 21 april och säljstarten är nu inledd.

– Ett seniorboende är välkommet i Västra Hamnen. Citynära lägenheter vid havet bidrar till att skapa de flyttkedjor som är så viktiga för Malmö, så att alla får möjlighet att hitta det optimala boendet för just sin livssituation, säger stadsbyggnadsnämndens ordförande Karolina Skog (MP).

Riksbyggens satsning i Västra Hamnen är ett bra exempel på målsättningen att bygga bostäder riktade till många olika målgrupper. Förutom Brf Ankaret uppför Riksbyggen:

Brf Blinkfyren som består av 41 lägenheter med 1-5 rum och kök. Bostäderna fördelas på två huskroppar, dels ett tornhus om 9 våningar, dels ett 5-våningshus.

Brf Livbojen byggs enligt Riksbyggens koncept StegEtt. Det innebär 49 smarta, moderna och välplanerade lägenheter med 1 eller 2 rum och kök.

Bonum är Riksbyggens koncept för seniorbostäder och vänder sig till hushåll där minst en person har fyllt 55 år. Bostadsrättsföreningens medlemmar får tillgång till individuellt anpassade tjänster. För den som behöver hjälp med något finns en så kallad Bonumvärd till hands.

För mer information kontakta:

Ulrika Nyström, regionchef Riksbyggen, 040-10 94 68
Karolina Skog, stadsbyggnadsnämndens ordförande, 0734-26 44 64

Bilder