Årets Fastighetsförvaltare finns på Riksbyggen 2016-04-22, kl 07:45

Årets Fastighetsförvaltare finns på Riksbyggen

Johan Paulsson, fastighetsförvaltare på Riksbyggen i Helsingborg, har utsetts till Årets fastighetsförvaltare i kategorin Bostad av Aff - Forum för förvaltning och service. Ytterligare en Riksbyggare fanns med bland finalisterna, Patrik Fasth Snödahl på Riksbyggen i Falkenberg.

I samband med Aff - Forum för förvaltning och service, årsstämma den 21 april utsågs för första gången Årets Fastighetsförvaltare i kategorierna Bostad och Kommersiella fastigheter. Syftet med instiftandet av priset är att lyfta fram medarbetare inom branschen som gör ett professionellt värdeskapande arbete i fastigheterna samt att främja fastighetsförvaltarrollen. Sammanlagt var 30 förvaltare nominerade i kategorin Bostad.

Johan Paulsson har tidigare bland annat läst ekonomi på högskolan och arbetat i tre år på PWC, i stor utsträckning med revision av bostadsrättföreningar. Johan lockades av den kooperativa tanken och sökte sig till Riksbyggen. Först till ett jobb som ekonom men fick efter tre år utmaningen ett bli teknisk förvaltare i föreningarna i Rosengården i Helsingborg, där det tidigare varit problem och med ett NKI på bottennivå.

– Det känns fantastiskt roligt. Tillsammans med mina medarbetare har vi höjt till NKI till 80. Jag trivs i rollen som teknisk förvaltare, att vara spindeln i nätet och vara med och utveckla boendemiljön och få folk att trivas. Under senare tid har vi haft stort fokus på hållbarhetsfrågorna vilket har gett en mycket bra respons från de boende, säger Johan Paulsson.

Vinnarna av priset Årets Fastighetsförvaltare blir också Auktoriserad Fastighetsförvaltare med bevis från Aff - Forum för förvaltning och service.

Juryns motivering: ”Med sin förmåga att kommunicera väl och att leverera en överenskommen tjänst har vinnaren förändrat situationer av missnöje till ett fruktsamt och utvecklande samarbete mellan kunder, företaget och medarbetarna. Med hjälp av genomtänkta investeringar, ett långsiktigt hållbarhetstänk och en välutvecklad förmåga att kommunicera har vinnaren på ett framgångsrikt sätt verkat effektivt och lönsamt för alla inblandade parter.”

Patrik Fasth Snödahl har jobbat på Riksbyggen i 1,5 år. Tidigare har han bland annat läst ekonomi, energi och miljö och har en bred kunskap som faller inom kriterierna för nomineringen till Årets fastighetsförvaltare.

-Jag brinner för att handla upp och leda projekt, underhållsplanera och i slutänden skapa ett attraktivt och hållbart boende för våra kunder, säger Patrik.

Förutom Johan och Patrik var även Helen Bodin, Einar Mattsson Byggnads AB, med i finalen i kategorin Bostad.

Om AFF- Forum:
Aff - Forum för förvaltning och service är ett branschforum och en ideell förening. Föreningens ändamål är att verka för ökad effektivitet och kvalitet inom fastighetsförvaltning och verksamhetsanknutna tjänster. Aff - Forum är huvudman för Aff-konceptet, man genomför också auktorisation av Fastighetsförvaltare.

Bildtext: Fr v Eric Stuart, chef Affärsområde Fastighetsförvaltning, Johan Paulsson, Patrik Fasth Snödahl och Leif Linde, vd Riksbyggen.

För mer information:
Johan Paulsson, tel 042-186617
Patrik Fasth Snödahl, tel 0346-17471

Bilder