Leif Linde blir ny ordförande för Prisdialogen 2016-04-20, kl 09:00

Leif Linde blir ny ordförande för Prisdialogen

Styrelsen för Prisdialogen, den partssammansatta organisationen för dialog om prisförändringar på fjärrvärme, har fått en ny ordförande. Leif Linde, vd för Riksbyggen, utsågs till ny styrelseordförande vid Prisdialogens årsmöte. Han efterträder Kurt Eliasson som har varit ordförande under Prisdialogens tre första verksamhetsår.

Prisdialogen är en modell för lokal dialog och central prövning av prisändringar på fjärrvärme, framtagen av SABO, Riksbyggen och Svensk Fjärrvärme (numera Energiföretagen Sverige). Vid föreningens årsmöte beslutades om en del förändringar i Prisdialogens organisation.

Ny ordförande blir Leif Linde, vd för Riksbyggen och tidigare ledamot i styrelsen. Han tar över efter Kurt Eliasson, vd för SABO, som har varit ordförande för den partssammansatta styrelsen under de första tre åren. Eftersom Kurt Eliasson går i pension under året lämnar han också ordförandeklubban för Prisdialogen vidare.

– Prisdialogen gör skillnad. Kunderna som deltagit aktivt i en lokal dialog är betydligt mer nöjda med utvecklingen och möjligheten till insyn och inflytande. Prisförändringstakten har också påverkats i positiv riktning. Vi fortsätter nu arbetet med Prisdialogen med oförminskad styrka, säger Leif Linde, ny ordförande i Prisdialogen och vd för Riksbyggen.

I Prisdialogens styrelse kommer även att ingå Kurt Eliasson, vd för SABO, Anders Östlund, vice ordförande för Energiföretagen Sverige samt Pernilla Winnhed, vd för Energiföretagen Sverige, som är ny ledamot.

I samband med årsmötet utsåg styrelsen också en ny kanslichef för Prisdialogen. Det är Christian Holtz som tillträder posten.

Om Prisdialogen

Syftet med Prisdialogen är att stärka fjärrvärmekundens ställning på värmemarknaden och att öka förtroendet för fjärrvärmeleverantörens prissättning. Det är ett initiativ för en positiv utveckling av värmemarknaden som gynnar både kunder och leverantörer. Prisdialogen har funnits i tre år och omfattar 2016 över 1,5 miljon hushåll. De är kunder hos 29 fjärrvärmeföretag, med sammanlagt 72 fjärrvärmenät.

Presskontakt:

Christian Holtz, kanslichef, Prisdialogens kansli: tel. 076-098 11 05, e-post: kansliet@prisdialogen.se

Prisdialogens webbplats: www.prisdialogen.se

Bilder