Pressinbjudan: Dags för första spadtaget för Brf Blicken i Haninge 2016-04-22, kl 09:00

Pressinbjudan: Dags för första spadtaget för Brf Blicken i Haninge

Fredagen den 29 april tas första spadtaget för 85 nya bostadsrätter i Riksbyggens Brf Blicken, den första etappen av totalt 600 nya bostäder på Haningeterassen. Spadtaget tas av köpare i Brf Blicken, Riksbyggens vd Leif Linde, Meeri Wasberg, KSO i Haninge kommun och Niclas Melander, vd Strabag.

– Riksbyggens vision är att bygga 1 000 nya bostäder i södra Stockholm till år 2020. Det känns mycket spännande att vi nu kan börja byggandet på Haningeterassen som är en viktig del i hela satsningen i Söderort och ett led i att öka Riksbyggens produktion av bostäder i hela Stockholmsregionen, säger Leif Linde, vd för Riksbyggen.

Nya Haningeterrassen växer fram till en levande stadsdel med bostäder, ett planerat specialistsjukhus, biograf, butiker, restauranger samt en ny modern bussterminal. Områdets första hus Brf Blicken blir 18 våningar högt med storslagen utsikt.

Sedan förra året bygger Riksbyggen även hyresrätter, till exempel uppför Riksbyggen tillsammans med Bygg-Fast 232 hyresrätter i Ribby Ängar, Västerhaninge. Riksbyggen har en strategisk inriktning att fördubbla sin bostadsproduktion och skapa hållbara och attraktiva boenden för alla.

Sammanlagt har Riksbyggen ett 20-tal planerade eller igångsatta projekt inom Stockholmsregionen varav Haningeterassen är ett av de största. Riksbyggen kommer att bygga sammanlagt cirka 600 lägenheter i blandade upplåtelseformer i Haningeterassen fram till år 2020.

– Haningeterassen innebär ett välbehövligt tillskott av bostäder men också utökad kommersiell och offentlig service för oss Haningebor. Med det här spadtaget går vi in i nästa fas i byggandet av Haninge stad, säger Meeri Wasberg, kommunstyrelsens ordförande i Haninge.

Media är varmt välkomna att delta när det första spadtaget tas.

Program 29/4:

11.00 Välkomna!
11.10 Invigningstal Leif Linde
11.20 Presentation Haninge Stad Meeri Wasberg
11.30 Spadtag tas av en köpare av Brf Blicken, Riksbyggens vd Leif Linde, Meeri Wasberg, KSO i Haninge kommun, Strabags vd Niclas Melander.
11.40 Inlämning till tidskapseln som kommer att gjutas in i Brf.Blicken på lämpligt ställe.
11.50 Lättare lunch och dryck
13.00 Avslut

Plats: Poseidons torg, Haninge

Skicka gärna en föranmälan till lena.sjostedt@riksbyggen.se

För mer information:
Leif Linde, vd Riksbyggen, 08-698 41 01
Joanna Berg, marknadsområdeschef Söderortssatsningen, tel: 08-55363541
Dennis Söderlund, marknadsområdeschef Söderortssatsningen, tel: 08-55363534

Bilder