Riksbyggen förvärvar 203 hyresrätter i Trelleborg 2016-04-15, kl 07:45

Riksbyggen förvärvar 203 hyresrätter i Trelleborg

Riksbyggen förvärvar två fastigheter i Trelleborg av Brogripen med sammanlagt 203 hyresrätter. Affären är Riksbyggens första förvärv av hyresrätter i Trelleborg och är ett led i Riksbyggens strategi att utöka sitt fastighetsbestånd.

-Trelleborg har haft en stabil befolkningstillväxt under de senaste tio åren och med förbättrade kommunikationer, bland annat genom den nya tågförbindelsen till Malmö, ser den framtida utvecklingen mycket positiv ut för staden. Riksbyggen har en stor och lång erfarenhet av att förvalta hyresfastigheter och vi är mycket glada över vårt första förvärv i Trelleborg, säger Carl-Johan Hansson, chef för Affärsområde Fastigheter på Riksbyggen.

Riksbyggen förvärvar följande två fastigheter, med tillträde den 15 juni:

Hälleflundran 2
64 lägenheter i sex huskroppar
Ligger cirka två kilometer utanför stadskärnan, i västra Trelleborgs tätort.

Innerstaden 4:34
139 lägenheter varav 36 lägenheter i ett äldreboende
Ligger i centrala Trelleborg, i nära anslutning till Trelleborgs nyöppnade tågstation.

Riksbyggen är en långsiktig fastighetsägare med ett eget hyresbestånd på drygt 4 400 hyresrätter i Sverige. Nyligen förvärvade Riksbyggen 544 hyresrätter i Skellefteå.

– Riksbyggen har en tydlig inriktning att utöka det egna fastighetsbeståndet, både genom förvärv och genom nyproduktion, säger Carl-Johan Hansson.

Under 2015 mer än fördubblade Riksbyggen sin produktion av bostäder, både bostadsrätter och hyresrätter. 2015 innebar också ett genombrott för Riksbyggens satsning på att producera hyresrätter, totalt ligger just nu cirka 1 500 nya hyresrätter ”i pipeline". Flera kommande projekt finns i Skåne, två exempel:

I februari förvärvade Riksbyggen fastigheten Triangeln 3 i Helsingborg av fastighetsbolaget Klövern. Fastigheten ligger i stadsdelen Miatorp och här planerar nu Riksbyggen att uppföra omkring 600 bostäder, framförallt som hyresrätter.

I januari ingick Riksbyggen ett samarbete med Veidekke och förvärvade tre projekt för uppförande av totalt cirka 290 hyresrätter i Malmö. Affären omfattar fastigheter i Kalkbrottet, Limhamn, i Hyllie samt i Kvarteret Spårvägen, Norra Sorgenfri.

Sammanlagt förvaltar Riksbyggen nästan 100 000 hyresrätter runt om i landets kommuner. Dessutom förvaltar Riksbyggen cirka 175 000 bostadsrätter i 2 755 bostadsrättsföreningar. I Trelleborg förvaltar Riksbyggen sammanlagt cirka 1 400 lägenheter. Riksbyggen kommer att utöka antalet anställda i Trelleborg efter att affären har genomförts.

Bildtext: Innerstaden 4:34 i centrala Trelleborg, Bild: Catella.

För mer information:

Carl-Johan Hansson, chef för Affärsområde Fastigheter på Riksbyggen, 070-217 47 21

Bilder