Pressinbjudan: Dags för första spadtaget för Riksbyggens Brf Södra Ängen i Viksjö 2016-04-01, kl 07:45

Pressinbjudan: Dags för första spadtaget för Riksbyggens Brf Södra Ängen i Viksjö

Den 8 april sätter vi spaden i marken för 57 nya lägenheter i Riksbyggens Brf Södra Ängen i Viksjö, Järfälla. Det första spadtaget tas av blivande boende i föreningen, representanter från Riksbyggen samt Claes Thunblad, kommunstyrelsens ordförande i Järfälla.

Det pågår ett intensivt byggande av nya bostäder i Järfälla och Riksbyggen har flera projekt på gång i kommunen. Riksbyggen har sedan tidigare säljstartat 111 lägenheter i Brf Brandstationen (intill Jakobsbergs centrum) och i september är det säljstart för 22 lägenheter i Brf Parken i Viksjö. I Ängshöjden (Viksjö) har Riksbyggen uppfört ett Bonum seniorboende med 51 lägenheter och där är det snart dags för inflyttning.

Nu, den 8 april, startar byggandet av Brf Södra Ängen, alldeles intill Viksjö centrum. Här uppför Riksbyggen tre hus med bostadsrätter för både små och stora familjer. Sammanlagt blir det 57 nya lägenheter. Alla lägenheter har egen balkong eller uteplats. Utanför dörren finns en härlig parkmiljö och Mälaren finns inom cykelavstånd.

Läs mer om projektet här

I samband med det första spadtaget kommer Riksbyggen att bygga in ett "tidsskrin" Brf Södra Ängen för framtida generationer att upptäcka. Inbjudna gäster uppmanas därför att ta med något personligt som till exempel ett foto, vykort eller en tidningsartikel att lägga ned i tidsskrinet. Det kommer att bjudas på dryck och tilltugg i ett tält på plats.

Media är varmt välkomna att delta!

Dag och tid: 8 april. Ceremonin inleds kl 11.00 och slutar senast kl 13.00.
Plats: Traktorvägen/Tegvägen, Viksjö.

Skicka gärna en föranmälan till Vincent Lundström: vincent.lundstrom@riksbyggen.se

Bilder