Riksbyggen uppför 61 attraktiva bostäder vid vattnet i Västra Eriksberg, Göteborg 2016-03-03, kl 07:30

Riksbyggen uppför 61 attraktiva bostäder vid vattnet i Västra Eriksberg, Göteborg

Riksbyggens Brf Salteriet blir en av de sista byggnationerna i det attraktiva området Västra Eriksberg i Göteborg. I april är det säljstart och byggandet beräknas kunna starta efter sommaren. Bygguppdraget har gått till Serneke.

Precis vid vattnet uppför Riksbyggen två flerbostadshus i sju och åtta plan med garage och källare under husen. Brf Salteriet är utvecklat med fokus på att skapa moderna och hållbara bostäder av hög standard. Lägenheterna är utformade med modern arkitektur, stora fönster, väl tilltagna balkonger och noga utvalda material. I ett av husen ska det även finnas privata faciliteter som relaxavdelning med bastu, gym, gästlägenhet och gemensamhetslokal, allt för att förenkla vardagen för de boende i Brf Salteriet.

Intresset för lägenheterna är stort och det märks inte minst i antalet intresseanmälningar som Riksbyggen tagit emot. 

- Som projektutvecklare känns det jättekul att det är så stort intresse. Det finns en stor efterfrågan på den här typen av bostäder som Salteriet erbjuder, säger Carlos Montecinos, projektledare på Riksbyggen.

Husen kommer att ha en stark miljöprofil och ska certifieras enligt kraven för Miljöbyggnad Silver. Byggstarten är planerad till efter semestern 2016 och beräknad inflyttning är sommaren 2018.

- Vi är glada att återigen ha fått förtroendet av Riksbyggen. Detta är ett fint projekt och det ska bli kul att vara med och lägga sista handen på Västra Eriksberg, säger Daniel Åstenius, VD Serneke Bygg. 

För mer information, kontakta:

Carlos Montecinos, projektledare Riksbyggen, MO Bostad Göteborg
Tel: +4631-7046854
carlos.montecinos@riksbyggen.se

Daniel Åstenius, VD Serneke Bygg
Tel: +46 70 813 79 82
daniel.astenius@serneke.se  

Bilder