Pressinbjudan: Första spadtaget för 90 bostadsrätter i Västra Hamnen, Malmö 2016-03-02, kl 07:15

Pressinbjudan: Första spadtaget för 90 bostadsrätter i Västra Hamnen, Malmö

Den 4 mars är det dags att sätta spaden i marken för 90 nya lägenheter i Riksbyggens Brf Blinkfyren och Brf Livbojen i Västra Hamnen, Malmö. Första spadtaget tas bland annat av Milan Obradovic, kommunalråd och ordförande i Tekniska nämnden, Malmö Stad.

De båda föreningarna blir först ut i kvarteret Sjöfararen i Västra Hamnen.

– Riksbyggens satsning i kvarteret Sjöfararen är ett bra exempel på vår målsättning att bygga bostäder riktade till många olika målgrupper. I Brf Blinkfyren finns bland annat boenden för den stora familjen medan Brf Livbojen består av kvadratsmarta lägenheter med 1 eller 2 rum och kök, säger Ulrika Nyström, regionchef för Riksbyggens Affärsområde Bostad i södra Sverige.

I kvarteret Sjöfararen planerar Riksbyggen även att uppföra 44 Bonum seniorlägenheter i Brf Ankaret. Säljstart för Brf Ankaret är planerad till våren 2016.

Kvarteret Sjöfararen befinner sig i den del av Västra Hamnen som kallas Masthusen och som ska bli en modern och miljösmart del av staden. Masthusen är den första stadsdelen i Norden som har erhållit en hållbarhetscertifiering enligt det internationella systemet BREEAM Communities. 

Brf Blinkfyren består 41 lägenheter med 1-5 rum och kök. Bostäderna fördelas på två huskroppar, dels ett tornhus om 9 våningar, dels ett 5-våningshus med townhouse-känsla.

Brf Livbojen byggs enligt Riksbyggens koncept StegEtt. Det innebär 49 smarta, moderna och välplanerade lägenheter med 1 eller 2 rum och kök.

Riksbyggen dubblerade sitt bostadsbyggande under 2015. Riksbyggen byggstartade 2242 lägenheter, bostadsrätter såväl som hyresrätter, under 2015 jämfört med 1 100 under 2014.

– Riksbyggen vill fortsätta att växa i Malmö och vi arbetar hårt för att hitta nya lägen att bygga i för att kunna skapa attraktiva och hållbara boenden för alla, säger Ulrika Nyström.

I samband med att det första spadtaget tas blir det tal, mingel och mat.

Media är varmt välkomna att delta!

Dag och tid: 4 mars kl 12.00
Plats: Masttorget, Västra Hamnen (vid Ica Maxi)

Skicka gärna en föranmälan till petra.greby@riksbyggen.se

För mer information:

Ulrika Nyström, regionchef Riksbyggen, 040-10 94 68

Bilder