Två Riksbyggen-projekt i topp på nöjd kundindex, NKI, för bostadsrätter i nyproduktion 2016-02-09, kl 13:45

Två Riksbyggen-projekt i topp på nöjd kundindex, NKI, för bostadsrätter i nyproduktion

Riksbyggens projekt Månstenen i Norrköping och Slottsberget 2 i Västra Frölunda finns på listan över de tio enskilda projekten med högst NKI-värden, vid inflyttning. Samtidigt har Riksbyggen generellt höjt NKI-värdet vid inflyttning till 77 av 100. Branschsnittet för 2015 är 74.

Prognoscentret presenterade idag de tio enskilda projekten med högst NKI-värden under 2015 samt hur kundnöjdheten utvecklats för branschen som helhet. NKI är bostadsutvecklarnas gemensamma mätinstrument för att ta reda på och följa kunders inställning till företaget, dess produkter och tjänster. Riksbyggens brf Slottsberget 2 i Västra Frölunda och seniorboendet Bonum brf Månstenen finns nu med på tio i topp listan. Bonum är Riksbyggens koncept för seniorboenden.

– För oss på Riksbyggen handlar det om en långsiktig relation som vi har med de boende, från att bostaden blir klar för inflyttning och sedan vidare i det förvaltningsuppdrag vi har från den nya bostadsrättsföreningen. En positiv upplevelse vid inflyttningen är en bra start på den långa relationen och det förbättrade NKI-värdet är ett kvitto på att det arbete vi lagt ner under det senaste året gett resultat, säger Mårten Lilja, vice vd Riksbyggen och chef för Affärsområde Bostad.

Brf Månstenen är ett Bonum seniorboende i Norrköping som består av 29 lägenheter med fin standard och där inflyttningen startade i slutet av juni förra året. Området är trevligt med närhet till Vrinneviskogen samt närhet till ett centrum med matbutik, kafé och restaurang.

– Det känns otroligt roligt att våra kunder är så nöjda. Jag tror att en av våra styrkor är att vi varit ett starkt, engagerat team genom hela processen, även efter inflyttning då Riksbyggens förvaltningsorganisation tagit över efter byggfasen. En annan stor fördel har varit att vi byggde ett likadant hus i närheten 2013. Vi har kunnat visa kunden något i verkligheten på ett sätt som i vanliga fall bara kan ses på ritning, säger Katarina Tham, säljare på Riksbyggen.

Brf Slottsberget 2 i Västra Frölunda i Göteborg har 40 lägenheter med villakänsla. Våra bostäder har en gedigen, modern och väl genomtänkt arkitektur och inredning. Lägenheterna har naturen direkt utanför knuten men med närhet till Frölunda Torg med service, handel och kommunikationer.

– Vi har haft en personlig relation med varje kund och förhoppningsvis är detta värdefullt för våra kunder. Vi har också varit engagerade genom hela resan från första kontakt till långt efter inflyttningen så att kunden kan känna trygghet med sitt nya boende, säger Bodil Jönsson, säljare på Riksbyggen.

Prognoscentret mäter och analyserar kundnöjdhet för de svenska bostadsutvecklarna - mer än 85% av alla nyproducerade bostadsrätter omfattas av undersökningen.

För mer information:

Mårten Lilja, vice vd Riksbyggen och chef för Affärsområde Bostad, tel 08-698 42 18
Katarina Tham, säljare Bonum Månstenen, tel 011-21 95 07
Bodil Jönsson, säljare Slottsberget, tel 031-70 45 604

Bilder